CHP'li Özel: Beşli çetecikler 'Reis' değiştirmek istiyor

CHP'li Özel: Beşli çetecikler 'Reis' değiştirmek istiyor
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü paylaşımı hakkında konuştu: Beşli çetecikler 'reis' değiştirmek istiyor. Bizde reis olmayacak, hukuk olacak.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Özel'in konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Süleyman Soylu sayın suçişleri bakanımız dün 15 Temmuz Darbe Girişimiyle ilgili katıldığı bir etkinlikte günlük dezerformasyon kotasını doldurmuş. 'Bize ikide bir yargılanacaksınız diyenler talimat almıştır bunun başka izahı yoktur' diyor. Biz geçmişte hukukun dışına çıkanların, insanların geleceğini, parasını çalanların, uyuşturucu baronların peşini bırakmayacağız diyoruz. Rüşvetçilerin peşini bırakmayacağız diyoruz. Sayın Nebati üstüne alınmıyor, Orman bakanı üstüne alınmıyor. Neden Süleyman Soylu üstüne alınıyor? Yarası olan gocunuyor galiba. Biz, 'Suçlulardan hesap soracağız' diyoruz, Soylu çıkıp 'Beni yargılayacaklar' diyor. Vatandaşlarımızın hepsine söylüyoruz. Bu meseleyi üstüne alınıp her gün bağıran Süleyman Soylu buna neden gerek duymaktadır?

BAKAN BİLGİN'İN 'ARABA' AÇIKLAMASINA TEPKİ

Çalışma Bakanının kötü yaptığı çok şeyler var. Çalışma Bakanı bu aralar bolca konuşuyor. Bazen doğru söylüyor, bazen saçma söylüyor. Dün 'Türkiye'de her gelir grubunda ailenin kapısında araba var. Çocukları okuyor' dedi. Yüksek gelirli ailelerin kapısında araba var, onun altındaki ailelerin vardır. Orta direğin arabası olsa bile benzin koyacak parası yok. Düşük gelir grubundan, fakir fukaranın kapısında ne arabası var? Adamın eve ekmek almaya parası yok.

Çocukları okumasın mı? Belli gelir grubunun çocukları okusun, düşük gelir grubundakiler okumasın... Ne demek ya? 20 yılın sonunda çocuk okutmayı bir refah ölçütü olarak gören bir bakanla karşı karşıyayız.

'BASINI ZAPTURAPT ALMAK İSTİYORLAR'

Sansür yasasını yoğun muhalefetimiz ve toplumda oluşan tepkiler üzerine 1 Ekim'e bırakmışlardı. Bu süreyi doğru geçirip, basın emek örgütleriyle çalışın, muhalefetle görüşün, bu yasayı düzeltelim demiştik. Ancak Resmi Gazete'de Basın Ahlak Esasları'na dair kararlar yayımlandı. AK Parti yine aynı AK Parti. Dönüp kimselere sormamışlar.

İşin özeti şu. Evrensel, BirGün, Cumhuriyet, Yeni Asya, Karar, Milli Gazete ve kendilerine müzahir olmayan ne kadar basılı yayın organı varsa onları zapturapt altına almak için yeni bir çalışma. Saray rejimi gururla sunar.

'BEŞLİ ÇETECİKLER 'REİS' DEĞİŞTİRMEK İSTİYOR'

Sayın Genel Başkanımızın tweeti çok konuşuluyor, konuşulmaya devam edilecek. İktidar değişimini ilk önce köylerde muhtarlar, Ankara'da bürokratlar... Biz köydeki muhtar değişimlerini görüyoruz.

Bürokrasiden dosya yağıyor. Bugünkü durumda suç duyurusu ile tüketilmek istenmeyenler, gelecekte bağımsız yargı için saklanıyor. Bir kısmı ile ilgili gerekli işlemler yapılıyor. Bir de diğer taraftan gemiyi erken terk etmek isteyenler var. Bizim tarafa atlamak istiyorlar. Genel Başkan dün onlara 'Durun' dedi. Çünkü CHP'nin iktidar olduğu dönemde bugünkü gibi bir ilişkiye gerek yok ki. Beşli çetecikler 'reis' değiştirmek istiyor. Bizde reis olmayacak, hukuk olacak. Kemal bey, ilişki kurmak isteyenlerle kurar ama bugünün suçluları devletin borçlularıyla... Kamulaştırılacaklar. Otoyoldaki gişeleri balyozla kırdığımız günleri göreceğiz. Hep beraber göreceğiz.

Bu ülkede kolay, hızlı, güvenilir ulaşım zenginlerin kullandığı bir şey olmaktan çıkacak artık."

Politika