CHP'li Özel: Değişiklik ancak Sadullah Ergin'in istifasıyla mümkün olur

CHP'li Özel: Değişiklik ancak Sadullah Ergin'in istifasıyla mümkün olur
Sadullah Ergin tepkilerinin “köpürtüldüğünü” söyleyen CHP’li Özel, diğer partilere fazla kontenjan ayrıldığı eleştirilerini ise “30 verdik, 45 fazla milletvekili çıkaracağız” diye yanıtladı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Sadullah Ergin'in DEVA kontenjanından CHP listesinden milletvekili adayı gösterilmesine yönelik eleştirilere ilişkin açıklama yaptı.

Balyoz ve Ergenekon davaları sürecinde Adalet Bakanlığı görevini yürüten DEVA Partili Sadullah Ergin, CHP listesinden Ankara 1. bölge 4. sıra milletvekili adayı gösterilmişti. Ergin’in adaylığı CHP tabanında büyük tepkiye yol açmıştı.

T24'e konuşan CHP Grup Başkanvekili Özel, Sadullah Ergin’in yerinin değiştirilip değiştirilmeyeceği ile ilgili “Değişiklik, seçim hukuku gereği Sadullah Ergin’in istifasıyla mümkün. Bu hukuki karşılığı, yoksa biz meselenin o boyutuyla meşgul olmuyoruz. İş birliğini sanki CHP'nin adayıymış gibi görmek, göstermek bir türbülans yaratmak ve seçimlerde bizim tarafı zayıflatmak isteyenlerin bolca köpürttüğü bir durum” ifadesini kullandı.

“İşbirliği sayesinde 45 fazla vekil çıkaracağız”

Özgür Özel, ittifaktaki diğer partilere fazla kontenjan verildiği eleştirileri ile ilgili de “30 verdik, 45 fazla milletvekili çıkaracağız. İş birliği sayesinde 45’e yakın fazla milletvekili kazanacağımızı düşünüyoruz” dedi. (Kısa Dalga)

Politika