Numan Kurtulmuş'tan Can Atalay açıklaması: Ümit ediyorum ki en kısa süre içerisinde mahkeme kararını verir

Numan Kurtulmuş'tan Can Atalay açıklaması: Ümit ediyorum ki en kısa süre içerisinde mahkeme kararını verir
Cumhur ittifakının Meclis Başkanı adayı Numan Kurtulmuş, CHP'yi ziyaret etti. CHP Grup Başkanı Özgür Özel, "Sayın Kurtulmuş, desteğimizi istedi. Biz yarın aday çıkaracağız. Sayın Kurtulmuş, 2 yıl boyunca tarafsız olursa, biz 2. dönem adaylığında kendisini destekleyeceğiz ve karşısına aday çıkarmayacağız" dedi.

Cumhur ittifakının TBMM Başkan adayı olan Numan Kurtulmuş, başvuru dilekçesini verdi. Başvurunun ardından açıklamalarda bulunan Numan Kurtulmuş, "Bundan sonra söz Meclis'teki 600 milletvekilinindir. TBMM'deki seçimleri ardından Meclis yeni başkanını seçecek ve önümüzdeki dönem Türkiye Yüzyılı vizyonunun ortaya konması için yasama, yürütme ve yargı arasındaki ayrılık ve amaç birliği ilkelerine de riayet ederek meclisi zor gündemler bekliyor" dedi. Kurtulmuş, Meclis'te bulunan diğer siyasi partilere ziyaretler gerçekleştireceğini ancak bu ziyaretlerin nezaket ziyareti olacağını belirtti.

CHP'yi ziyaret

Kurtulmuş, CHP'yi ziyaret etti. TİP'ten Hatay milletvekili seçilmesine rağmen tahliye edilmeyen Gezi tutuklusu Can Atalay ile ilgili konuşan Kurtulmuş, "Bu konuda şu anda devam eden bir mahkeme süreci var. Tutuklu olan bir kişiden bahsediliyor. Ümit ediyorum ki en kısa süre içerisinde mahkeme kararını verir. Öncelikle şahsın tutukluluk halinin bitmesi, kararın bir an evvel verilmesi lazım" dedi.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, "Sayın Kurtulmuş, desteğimizi istedi. Biz yarın aday çıkaracağız. Sayın Kurtulmuş, 2 yıl boyunca tarafsız olursa, biz 2. dönem adaylığında kendisini destekleyeceğiz ve karşısına aday çıkarmayacağız" dedi.

Meclis başkanı yarın belli olacak

TBMM Başkanlığı için gösterilecek adaylar, 6 Haziran Salı günü saat 24.00'e kadar Geçici Başkanlık Divanı'na bildirilecek. Genel Kurulda, 7 Haziran Çarşamba günü Meclisin 30. Başkanı için seçim yapılacak.

Başkan seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tamsayısının üçte iki oyu ve üçüncü oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu (301 oy) aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye Başkan seçilecek. (Kısa Dalga)

Gündem