CHP'li Özel'den HDP'ye Suruç hatırlatmasıyla yanıt

CHP'li Özel'den HDP'ye Suruç hatırlatmasıyla yanıt
CHP'li Özgür Özel, sağlıkçılara ilişkin teklifi görüşmek için yaptıkları Meclis'in olağanüstü toplanması çağrısına HDP'den gelen yanıtı eleştirdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek Meclis'in olağanüstü toplanmasına ilişkin çağrılarını değerlendirdi.

TBMM Genel Kurulu’nun olağanüstü toplantısında 200 milletvekilinin olup olmayacağı yönündeki soruya Özel, şu yanıtı verdi:

'HDP KATILIRSA ZATEN SORUN YOK'

“Biz açık ve vicdani bir çağrı yaptık. Bu çağrının karşılık bulacağını düşünüyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin atmış olduğu bu mesajla, Ankara'ya gelip Meclis’te bulunup salona girmeyerek sağlık çalışanlarının sorunları konuşulmasın tutumuna ve onların istediği kanun çıkmasın tutumuna, AK Parti Grubunun itiraz edeceğini bir aklı selime kavuşabileceğini ümit etmek istiyoruz. İYİ Parti, TİP olumlu yaklaştıklarını söylediler. Bağımsız milletvekilleri ayrı ayrı hep ifade ediyorlar. HDP katılırsa zaten herhangi bir sorun yok. 10-12 milletvekili yetiyor. Mahir Ünal diyor ya ‘Meclis’imizin gelenekleri’ falan, bu Meclis’in geleneklerinde böyle bir hinlik yok. Biz böyle bir şey yapmayacağız. Biz geleceğiz size bilgi vereceğiz dediğiniz kanunu görüşeceğiz. Araştırma önergesi varsa gündeme alacağız. Üzerinde konuşacağız.”

'SURUÇ İÇİN DAVET ETTİĞİMİZDE...'

HDP’nin kendilerine sorulmadığı için olağanüstü toplantıya katılmamalarının sorulması üzerine Özel, “Suruç için davet ettiğimizde, HDP grubu ‘siyasi nezaket yok’ dememişti. O yüzden bugün demelerini siyasi tutarlılık anlamında daha fazla bir şey demeyeyim. Benim muhalefeti eleştirmek muhalefete muhalefet etmek gibi bir yükümlülüğüm yok. HDP’nin ‘Suruç’ta’ görmediği bir eksiklik, CHP yapsın diyorsa, ana muhalefet yapsın diyorsa; süre var bizzat gidip yapmaya hazırım. Sağlık emekçileri yaşasın diye ben bunu da yapmaya hazırım” dedi. (ANKA)

Politika