CHP’li Özel’den, Erdoğan’ın Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdığı mesaja tepki: CHP’liler var, ne münasebet

CHP’li Özel’den, Erdoğan’ın Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdığı mesaja tepki: CHP’liler var, ne münasebet
CHP Grup Başkanvekili Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anıtkabir Özel Defteri’ne “Türkiye Yüzyılı” içerikli mesaj yazmasına ve Anıtkabir’deki anma programında Erdoğan lehine slogan atılmasına tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anıtkabir Özel Defteri’ne, “Türkiye Cumhuriyeti'ni 85 milyon olarak 'Türkiye Yüzyılı' vizyonuyla geleceğe daha güçlü, daha itibarlı bir şekilde hazırlıyoruz" ifadelerini yazmasına tepki gösterdi. Özel, "Sen gitmişsin 10 Kasım'da Anıtkabir'e Cumhurbaşkanı sıfatıyla… Cümlede '85 milyon olarak’ var, AK Parti'nin seçim sloganını yazıyorsun. Olmaz, bu kesinlikle kabul edilemez. Biz varız kardeşim o 85 milyonun içinde, ne münasebet. CHP'liler var, ne münasebet” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, gündemi değerlendirdi. Anıtkabir’deki anma sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine atılan sloganları hatırlatan Özel şunları söyledi:

“Maalesef yine Anıtkabir'deki bu yas gününe, matem gününe yakışmayacak görüntüler vardı. Anıtkabir'de, çok sayıda cıvıl cıvıl öğrenci var, çok sayıda vatandaşımız var. 8, 10 tane özel olarak getirildiği belli olan Recep Tayyip Erdoğan ile ilişkili, onun siyasi bir sembole çevirdiği 'Rabia'yı yapan ve ona uzaktan seslenip, lehine slogan başlatmak isteyen parti militanını en öne kadar getirmişlerdi. Gerçekten utanç verici bir durum. Recep Tayyip Erdoğan lehine şarkı şeklinde bir marş söylemeye çalışıyorlar. Ama işin güzel tarafı şu ki oradaki yüzler, binler bunun bir yas günü olduğunun bilincinde ve bu rezaletin bir parçası olmayarak o 8-10 tane parti militanını bir başına bıraktı orada. Bugün 10 Kasım'da buna yeltenmek, tenezzül etmek gerçekten hayret verici, utanabilene utanç verici. Bugün Anıtkabir'deki yüzlerin, binlerin, on binlerin kendilerine verdikleri cevap da çok etkileyici. 8 parti militanı bir başına bağırdılar, geri kalan kimse katılmadı. Buna kim tenezzül ettiyse, kim sessiz kaldıysa, kim amaçlarına ulaşsalardı memnun olacaksa büyük bir hata içinde olduğunu görsün. Bugün milletin vicdanından döndünüz.”

ÖZEL DEFTERE “TÜRKİYE YÜZYILI” MESAJINA TEPKİ: NE MÜNASEBET

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anıtkabir Özel Defteri’ne yazdığı, ““Türkiye Cumhuriyeti'ni 85 milyon olarak 'Türkiye Yüzyılı' vizyonuyla geleceğe daha güçlü, daha itibarlı bir şekilde hazırlıyoruz” mesajına şöyle tepki gösterdi:

“Recep Tayyip Erdoğan'ın ağzından duyduk. Diyor ki, ‘85 milyon olarak Türkiye Yüzyılı vizyonu ile geleceğe daha güçlü, daha müreffeh, daha itibarlı bir şekilde hazırlanıyoruz.' Kardeşim senin yanlış ama iki şapkan var. Rejime kasteden Anayasa değişikliğinden sonra iki şapkan var. Bir tanesi Cumhurbaşkanı şapkası bir tanesi parti başkanı şapkası. Parti başkanı olarak, partinin kuruluş gününde gidersin Anıtkabir'e; oraya neşredersin ‘Türkiye Yüzyılı’nı. Dersin ki, 'Biz AK Parti olarak böyle yapıyoruz, böyle yapmaya çalışıyoruz, gelecek yıllara böyle ulaşmaya çalışıyoruz.' Buna bir şey demeyiz. Buna millet karar verir. Ama sen gitmişsin 10 Kasım'da Anıtkabir'e… Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Cumhurbaşkanı şapkasıyla… cümlede '85 milyon' olarak var; AK Parti'nin seçim sloganını yazıyorsun. Olmaz, bu kesinlikle kabul edilemez. Biz varız kardeşim o 85 milyonun içinde, ne münasebet. CHP'liler var, ne münasebet. AKP ve MHP’nin üyesi olmayan milyonlar varız, ne münasebet.”

“İMAMOĞLU BÜYÜK LOKMADIR, YUTAMAZSINIZ”

CHP Grup Başkanvekili Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın yarınki duruşması öncesinde ortaya atılan iddiaları da hatırlattı.

Özel, davanın hakimine, İmamoğlu’nu siyasi yasaklı hale getirecek bir ceza verilmesi için telkinde bulunulduğu iddiaları için şöyle konuştu:

“Bu iddia ortadayken HSK bir soruşturma açtı mı? Yok. Bu hakime bunun sorulması lazım. İddia o ki şimdi de hakime dünya kadar baskı yapıyorlarmış, pazartesiden beri çık yalanla diye. Görevden almışlar, yetmez çık yalanla diyorlar. Pazartesiden bugüne hakimin üzerinde bir baskı olduğu açık. Bir an önce bir müfettiş görevlendirip bu işlerin soruşturulması lazım da yarın çıkacak karara nasıl güvenilecek arkadaşlar. Soma'da 5-0'lık kararın, 3 hakimini değiştirip, itiraz edip 3'e 2 suçluları kurtaran bir irade... Bu üçü de AK Partili oldukları birinci derece tescilli kişiler. Adaletin sağlandığına, sağlanacağına nasıl inanacak insanlar? Bu durumdayız ve yarın gidilecek o mahkeme görülecek. Bütün Türkiye'nin de gözü orada olacak. Ama Genel Başkanımızın söylediği de herkesin kulağında olsun. 'Ekrem İmamoğlu, büyük lokmadır, yutamazsınız, onu yutturmayız, onu ezdirmeyiz.' Bunu bugünden bir kez daha Meclis çatısı altında kayda geçirmeyi bir borç biliriz.” (ANKA)

Politika