CHP'li Özgür Özel: Cumhurbaşkanı adayımız bir kişi değil

CHP'li Özgür Özel: Cumhurbaşkanı adayımız bir kişi değil
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, parti üyesi olan herkesin cumhurbaşkanı adayı olabileceğini vurgularken, kendi adayının parti lideri Kemal Kılıçardaroğlu olduğunu söyledi.

Malatya'daki etkinlikte konuşan CHP'li Özgür Özel, kendi adaylarının yeni cumhurbaşkanı olacağını, hep birlikte hem Cumhuriyet'in 100'üncü yılının kutlanacağını ifade etti.

Özel, "Cumhurbaşkanı adayımız kim olacak diye sorana, tabii CHP kimliğiyle hepimizin gönlünden genel başkanımız geçer" dedi.

Özel, adayın altılı masa kararıyla belirleneceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim adayımız 13'üncü cumhurbaşkanı olacak. Cumhurbaşkanı adayımız bir kişi değil, adayımız bütün üyelerimiz. Hatta üye olamayan memurlarımız var, gönlünde CHP olanlar var. Çeşitli kısıtlarından dolayı üye olamayanlar var. Cumhuriyet'in değerlerini sahiplenen, Atatürk'ün çizdiği yolda ilerlenmesi gerektiğini düşünen, yüzyıl önceki gibi herkesin, Türk'ü, Kürt'ü, Alevi'si, Sünni'si bütün inançların, mezheplerin kucaklandığı kurtuluş ve kuruluş sürecindeki ruhla bir kez daha içinde bulunduğumuz Cumhuriyet'in ikinci yüzyılına bunları kucaklayarak hep birlikte geçmemiz gerektiğine inanan herkes bizim cumhurbaşkanı adayımız. Bir kez aday açıklanana kadar hepimiz adayız. Aday açıklandıktan sonra hepimiz il, ilçe, belde temsilcileriyiz. Adayın yerine biz aday gibi çalışmak durumundayız." (Kısa Dalga)

Politika