CHP ilçe başkanı Ali Şeker'in darbedildiği olayı anlattı: Muhtar elinde 500 tane oy pusulasıyla geliyor

CHP ilçe başkanı Ali Şeker'in darbedildiği olayı anlattı: Muhtar elinde 500 tane oy pusulasıyla geliyor
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP'li Ali Şeker'in oy kullanılan okulda darp edildiğini bildirdi.

Türkiye bugün Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda bir kez daha sandık başına gidiyor.

CHP'li Özgür Özel, Twitter hesabındaki paylaşımda, partinin eski İstanbul milletvekili Ali Şeker'in 'ilk turda tüm oyların kullanıldığı ve tek adaya çıktığı' Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinin Karaali köyünde görev yaptığını ifade etti.

Özel, "Kadınların yerine oy kullanılması gibi usulsüzlüklere itiraz ettiği için müşahitlerimizle darp edildi, telefonları kırıldı" diye yazdı.

CHP'li Özel şunları kaydetti: "Köyde jandarma var ancak sayısı yeterli değil. Buradan yetkilileri uyarıyoruz, sandık güvenliğini sağlayın, görevli arkadaşlarımızın ve müşahitlerin can güvenliğini sağlayın. Kanuna aykırı emir, talimat, talep ve uygulamalar karşısında görevinizi yapın."

Ali Şeker: Son saatler; oy kullanın

Ali Şeker de Twitter'dan şunları yazdı: "Korkmuyoruz, yılmıyoruz, vazgeçmiyoruz! Son saatler; oy kullanın. Sandık görevlilerimiz ve müşahitlerimiz, son oy kullanılana ve yasalara uygun şekilde sayılıp tutanaklar imzalanana kadar sandıkları terk etmeyin. Ben iyiyim, merak etmeyin."

CHP Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Adnan Öncel TELE1 canlı yayınına konuk oldu. Saldırıya ilişkin açıklama yapan Öncel, Ali Şeker’e 50 kişinin saldırdığını belirtti. Öncel, saldırının Karaali muhtarının kışkırtması sonucunda çıktığını söyledi. Öncel şunları söyledi:

CHP'li Başkan: Muhtar elinde 500 tane oy pusulasıyla geliyor

Tele 1 yayınına katılan CHP Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Adnan Öncel olayı şöyle anlattı: “İstanbul Milletvekilimiz Ali Şeker, görevlendirildiği köyde sandık ihlaline engel olmaya çalışırken saldırıya uğradı. Paket oy kullanılacaktı, Ali Şeker engel olmak istedi. 50 kişi saldırdı. Muhtar elinde 500 tane oy pusulasıyla geliyor, ben oy kullanacağım diyor. Sahibi olmayanların yerine kullanacağım diyor. Askeri, polisi tanımıyorlar. Asker, Ali Şeker ellerinden zor aldı. Jandarma aracında dahi saldırıya uğradı. Oy kullanma işlemi devam ediliyor. Bizim oradaki müşahitlerimizi sürdüler.”

(Kısa Dalga)

Gündem