CHP'li Özgür Özel'den Bakan Varank'a çağrı: Togg'u Meclis'te bırakın

CHP'li Özgür Özel'den Bakan Varank'a çağrı: Togg'u Meclis'te bırakın
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bütçe görüşmelerine yerli otomobil TOGG’la gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a, otomobili Meclis’e hediye etmesi çağrısında bulundu.

TBMM Genel Kurulu’nda bugün, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı, bağlı kuruluşların 2023 Yılı Merkezi Bütçe Kanun Teklifi ile 2021 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşülüyor.

Bakanlıkların bütçe görüşmeleri başlamadan önce söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'e Togg ile gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a da çağrıda bulundu. Özel, “Belli ki bakan bugün TOGG konuşulsun istiyor. Ne getirdiyse, millete verilen yetkinin geri alınmayacağı gibi hediye de geri alınmaz. Onu da Meclis’te bırakın. Bir şarj ünitesi koyun, götürürseniz şanınıza yakışmaz. Eksiği, gediği görülsün. Genel Sekreter de şarja taksın, milletin vekilleri bir düzen bulunur test eder katkımız olur. Biz TOGG’la gurur duyarız. Geçmişte mazotlu yapmaya çalıştılar karşı çıkmıştık. Doğru işlere destek verdik. Sonuçta bu Meclis’e bir elektrikli araç geliyorsa doğrudur, geri giderse ayıptır” dedi.

Elindeki kanun teklifini gösteren Özel, “TOGG doğrudur ama bu utanç verici bir şeydir. TOGG’la övünenler bundan vazgeçin” diye konuştu.

(ANKA)

Gündem