CHP'li Özgür Özel'den seçim tarihi açıklaması: 'YSK'ye verilmiş bir görev var, senaryonun Devlet Bey'e ait kısmı oynandı'

CHP'li Özgür Özel'den seçim tarihi açıklaması: 'YSK'ye verilmiş bir görev var, senaryonun Devlet Bey'e ait kısmı oynandı'
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, seçimin ertelenmesi için kendilerine bilgi ve senaryo geldiğini belirtti. Özel, "Senaryonun son sayfasında YSK'ye verilmiş bir görev var. Bu senaryonun Devlet Bey'e ait kısmı oynandı. Bakalım oynamaya devam edecekler mi" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından partisinin 110 milletvekilinin bölgeye gittiğini aktardı.

Maraş'ta 6 Şubat'ta 9 saat arayla meydana gelen ve 11 ilde yıkıma yol açan depremlerin ardından seçime yönelik tartışmalar başladı.

Özel, iktidarın seçimin ertelenmesi için bir senaryo izlediğini söyleyerek, "Senaryonun son sayfasında YSK'ye verilmiş bir görev var; YSK'deki askerler de o görevi yapıp enkazın altından Tayyip Bey'i, AK Parti iktidarını kurtaracak. Bu senaryonun Devlet Bey'e ait kısmı oynandı. Bakalım devam edecekler mi?" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 1999 depremi sırasında Başbakan Yardımcısı olduğunu anımsatan Özel, "Geçmişte sana yaptılar, şimdi ettiklerini buluyorlar, sen yine onların yanındasın" ifadelerini kullandı.

Osmaniye'ye gittiğini ifade eden Özel, Devlet Bahçeli'ye Devlet Bey Konağı'nın sokağında yıkılan binaların ve depremzedelerin bulunduğunu ancak bu evin kapılarının açılmadığını söyledi.

"42 bin ölüm rakamına inanmaz"

Deprem bölgesinde hala çadıra ihtiyaç olduğunu kaydeden Özel, öte yandan gerçek vefat sayısının, resmi verilerden çok daha fazla olduğunu söyledi. Özel, "Sahadaki hiç kimse 42 bin ölüm rakamına inanmaz, inanması da doğru değildir" ifadesini kullandı.

Özel, "Hulusi Akar 'Orduyu hazır ettim ilk gün' diyor. Ama birileri o hazır birlikleri, çıkarma gemilerini değil, 7 bin 300 askeri istemiş. Bir paranoya var deniliyor. 'Ordunun ne işi var.' Sabah atışmışlar. Çünkü o hep acziyet olarak söylemişti. Kendi o zaman çok ordu düşmanı, askeri vesayet karşıtı. 17 Ağustos 1999 depreminde sahaya sürülen orduyu bir acziyet ve askeri vesayet olarak görüyor ya, tükürdüğünü yalamamak için milleti enkaz altında havasız, nefessiz bıraktı bunlar" diye konuştu.

"'Askere sığındı' dedirtmemek için midir?"

Özel, yeterli sayıda askerin sahaya gönderilmemesinin nedenini sorarak, "Askeri sahaya sürmemesi 'Askere sığındı' dedirtmemek için midir? Bir ihtimal 'Darbe paranoyası' diyorlar, bundan mıdır, başka bir sebebi mi vardır, cevaplayacak olanlar, Hulusi Akar'dır, Ömer Çelik'tir, Tayyip Erdoğan'dır" ifadelerini kullandı.

YSK'ye verilmiş bir görev var: Devlet Bey'e ait kısmı oynandı

Özgür Özel, seçim tarihine ilişkin bir soru üzerine, depremin ardından yaraların sarılıp seçimin vakti zamanında yapılmasının mümkün olduğunu söyledi. Seçimin 14 Mayıs'ta da 18 Haziran'da da yapılabileceğini dile getiren Özel, şunları kaydetti:

"Seçimin sonucunu bile bile 14 Mayıs'ta seçime neden gitmek isterler? Bize gelen bilgi ve senaryo şuydu, önce Devlet Bey konuşacak ve diyecek ki, 'Ne seçimden ne milli iradeden kaçarız.' Sonra AK Parti'den eski ve mevcut yöneticiler konuşacak. Sonra Tayyip Bey biraz daha ölçümleri aldıktan sonra seçim yapmak istediğini söyleyecek, belki de seçim kararını alacak. Senaryonun son sayfasında YSK'ye verilmiş bir görev var; YSK'deki askerler de o görevi yapıp enkazın altından Tayyip Bey'i, AK Parti iktidarını kurtaracak. Pazartesi günü MYK toplantımızda üzerinde konuştuğumuz bu senaryonun Devlet Bey'e ait kısmı oynandı. Bakalım devam edecekler mi? Ama millet kendisine karşı yazılan bu tip senaryoları hep yırtıp atmıştır. İstanbul seçimlerinin tekrarlanması ve İstanbul'un CHP'ye verilmemesi senaryosuna verdiği cevabı unutmasınlar. Ne yaparlarsa yapsınlar milletten ve hesap vermekten kurtulamazlar."

Gündem