'Gizli anket sonucu geldi' dedi, Erdoğan'ın oy oranını açıkladı

'Gizli anket sonucu geldi' dedi, Erdoğan'ın oy oranını açıkladı
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, eline ulaşan gizli ankette Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oyunun yüzde 26 çıktığını öne sürdü.

CHP'li Tuncay Özkan, Karar TV'de konuk olduğu yayında, yeni bir kamuoyu araştırmasından bahsetti.

Özkan, kendilerinin Erdoğan'ın aday olmasını istediğini belirterek, "Aday olsun ki siyaseten yenilmek neymiş, bir toplum bir zorbayı bir otokratı nasıl demokratik yollarla değiştirirmiş anlasın" dedi.

Özkan, 'elindeki anketi' şu sözlerle anlattı: "Dün bir firmanın yaptırdığı gizli anket bana geldi ve Recep Tayyip Erdoğan'ın oyu yüzde 26 gözüküyordu. Bazı direnç oyu vardı, yüzde 29'da görünüyordu. Neyin değişmesi gerektiğine karar veren bir halkın önüne makul bir insan çıktığında zaten çift kale maçı yeni çıkan oyuncu kazanır. Türkiye'nin bir değişime ihtiyacı var. En yıpranmış isim Recep Tayyip Erdoğan."

Özkan, anketlerdeki 'manipülatif' kısmı çıkardıklarını, seçim çevrelerinde yapılan anketler ve bu anketlerin aylık değişimlerinin, standart sapmaların dışında değişimleri gösterdiğini kaydetti.

CHP'li vekil şöyle devam etti: "Biz bunların tamamen ortalamasını alarak sadeleştiriyoruz. Manipülatif kısmını ayıkladığımızda toplum bir karar vermiş görünüyor.14 Mayıs'tan sonra Türkiye bir restorasyon ve yeniden kalkınma dönemine girecek." (Kısa Dalga)

Gündem