CHP'li Tuncay Özkan, Erdoğan'ın sözlerini hatırlattı

CHP'li Tuncay Özkan, Erdoğan'ın sözlerini hatırlattı
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, HDP'nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkamesi'ne dava açılmasına, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Bir partinin genel başkanı, üyeleri suç işlediyse kendilerine ver. Ama bir partiye bu cezayı niye veriyorsun. Mesele şu an iktidar partisinin 22 milyon oy vereni var. Şimdi siz o partiyi kapattığınız anda bu ne demektir, 22 milyonu ne yapıyorsunuz, cezalandırıyorsunuz." sözlerini anımsatarak, "Parti kapatma kararı nerede, nasıl alındı? Bu sözler yalan mıydı? Türkiye nereye gidiyor" diye sordu.


CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, HDP'nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkamesi'ne dava açılmasına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bir partinin genel başkanı, üyeleri suç işlediyse kendilerine ver. Ama bir partiye bu cezayı niye veriyorsun. Mesele şu an iktidar partisinin 22 milyon oy vereni var. Şimdi siz o partiyi kapattığınız anda bu ne demektir, 22 milyonu ne yapıyorsunuz, cezalandırıyorsunuz." sözlerini anımsatarak, "Parti kapatma kararı nerede, nasıl alındı? Bu sözler yalan mıydı? Türkiye nereye gidiyor" diye sordu.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Özkan, HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davanın üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2015 yılındaki 'Balıkesir Ekonomi Ödülleri 2015 Ödül Töreni'nin yaptığı konuşmayı hatırlattı. Sosyal medya hesabından konuşmanın görüntülerini paylaşan Özkan, "Parti kapatma kararı nerede, nasıl alındı? Bu sözler yalan mıydı? Türkiye nereye gidiyor?" diye sordu. 

ERDOĞAN NE DEDİ? 

Balıkesir'de 2015 yılında ödül töreninde Erdoğan, şöyle konuştu: 

"Ben partileri, maden ki tüzel kişiliktir, gerçek kişiyle tüzel kişiliği birbirine karıştırmayalım. Tüzel kişiye ceza verilir mi? Ceza kime verilmesi lazım, gerçek kişiye verilmesi lazım. Bir partinin genel başkanı suç işlediyse ver. Üyeleri suç işlediyse kendilerine ver. Ama bir partiye bu cezayı niye veriyorsun. Mesele şu an iktidar partisinin 22 milyon oy vereni var. Şimdi siz o partiyi kapattığınız anda bu ne demektir, 22 milyonu ne yapıyorsunuz, cezalandırıyorsunuz." 





ANKA

Gündem