CHP'li Özkoç: 6 yaşındaki çocuğa tecavüzü erken yaşta evlilik diye tanımlayan Erdoğan ve bakanları bu suçtan kurtulamaz

CHP'li Özkoç: 6 yaşındaki çocuğa tecavüzü erken yaşta evlilik diye tanımlayan Erdoğan ve bakanları bu suçtan kurtulamaz
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: "6 yaşındaki bir çocuğa taciz ve tecavüzü ‘bir kızımızın erken yaşta evliliği’ diye tanımlayan Erdoğan ve bakanları bu suçtan asla kurtulamazlar."

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken ‘imam nikahıyla evlendirmesi’ ve cinsel istismarına göz yumulması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Erken yaşta evlilik" ifadesini kullanmasını eleştirdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özkoç, "6 yaşındaki bir çocuğa taciz ve tecavüzü ‘bir kızımızın erken yaşta evliliği’ diye tanımlayan Erdoğan ve bakanları bu suçtan asla kurtulamazlar. Ne demek, bir çocuğumuzun erken yaşta evliliği… Bu olay bu mudur? 6 yaşında bir çocuğa tecavüz edilmiştir. 6 yaşındaki bir çocuk evlilik içerisinde değerlendirilmiştir. Ne 14 ne 15’i. Rezilliği neden örtbas etmeye çalışıyorsun" diyerek tepki gösterdi. Özkoç, "6 yaşındaki kız çocuğunun istismarı ile ilgili tutuksuz sanıkları Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel, Fatıma Gümüşel hakkında tutuklama kararı çıkmış. Mahkeme talepte bulunmuş. İster talepte bulunulsun, ister mahkemeden tutuklama kararı çıkmış olsun. 6 yaşındaki bir çocukla ilgili eğer şimdi iki yıl durup da bir tutuklama kararı çıkartıyorlarsa bu gerçekten tek kelime ile çürümüşlüktür. Yazık bu insanlara, Cumhurbaşkanlığı sistemini milletin başına saran Recep Tayyip Erdoğan’a yazıklar olsun" dedi.

Davanın açılması neden 2 yıl sürdü?

Adaletsizliğin derinleşmesindeki en büyük faktör, Cumhurbaşkanlığı’nın çürümüş sistemidir. Hızlı karar alacağız, her sorunu çözeceğiz, ağır bürokrasiyi yeneceğiz diyorlardı. Öyle oldu mu? Hayır. Sadece bu olay üzerinden baksak bile korkunç olaya maruz kalan kız çocuğu 30 Kasım 2020’de bütün delilleri savcılığa sundu. Dava ne zaman açıldı? 30 Ekim 2022’de. Bu kadar açık ifadeler, deliller, fotoğraflar ortadayken bir davanın açılması nasıl oldu da tam 2 yıl sürdü?

Savcı neden doğum kağıdı istemedi?

Bu kız çocuğu okuma yazma bilmiyordu. Bir gün okul yüzü görmemişti de onun için. Milli Eğitim Bakanlığı çocuğun zorunlu eğitime getirilmediğini nasıl bilemedi? Bir kız çocuğunun 13 yaşında nişan, 14 yaşında düğün yapılırken emniyet bunu gerçekten nasıl tespit edemedi. 14 yaşında istismar olayı hastanede ortaya çıktı. Savcı, nasıl ve neden doğum kağıdı istemedi. Kemik yaşı tespitinde yerine 21 yaşında bir kadın sokuldu. 14 yaşındaki bir çocuğun görünümüne bakıp 21 yaş kemik testi sonucunda savcı nasıl bu olaya göz yumdu, bu raporu kabul etti?

Aile, Adalet ve İçişleri bakanları suç üstü oldu

Soruşturmayı, nasıl kapattı? Hangi vicdanla kapattı. Bir çocuğun 17 yaşında doğum yapması nasıl soruşturmaya gerçekten konu olmadı? Yavrusunu alıp da devlete sığınan bu kadından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iki yıldan beri haberdar. Davaya neden en başından müdahil olmadılar? Kendi ağzı ile söylüyor bakan, dava basına yansıdığı gün bizim de bilgimiz oldu diye. Korkunç olayın gün yüzüne çıkartılması ile Aile Bakanı, Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı hepsi bunların suçüstü olmuştur. (ANKA)

Gündem