CHP'li Özkoç'tan Erdoğan'a: Sen de gideceğini biliyorsun, arkadan ayar veriyorsun

CHP'li Özkoç'tan Erdoğan'a: Sen de gideceğini biliyorsun, arkadan ayar veriyorsun
CHP'li Engin Özkoç, Kılıçdaroğlu'na ödeme yapılmayacağını söylediği müteaahhitlerle ilgili "Şakır şakır ödemeye mecbursun" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi: "Sen gideceğini biliyorsun, arkadan ayar veriyorsun."

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi eylemleriyle ilgili kullandığı ifadelere yanıt verdi.

"Tayyip Erdoğan, artık kendisinin de yönetemediği, kibrinin önde koştuğu bir bataklık içinde. Hepimizi ondan kurtaracak, Türkiye’de bir tek yol kaldı. Millet İttifakı’nın yolu" diyen Özkoç şunları söyledi:

'BU YALANI 11 HAZİRAN 2013'TE SÖYLEMİŞTİ'

"Bu çöküşün içerisinde ekonomiyle ilgili bir şey söyleyemeyen Recep Tayyip Erdoğan, dün bir grup toplantısı yaptı. İnsanlara hakaret etti. Sadece yalan söyledi. Bakın Dolmabahçe’de Valide Sultan caminin için de şöyle seslendi insanlara: ‘Bu eşkıyalar bu teröristler bira şişeleriyle adeta caminin içini pislemişti, bunlar çürük bunlar sürtük’ dedi.

Aslında bu yalanı 11 Haziran 2013’te söylemişti. Arkasından başka bir şey daha söylemişti. ‘Elimizde görüntüler var milletim hepsini görecek’ demişti. Aradan tam 9 yıl geçti. Elindekileri görüntüleri hala yayınlamasını bekliyoruz."

'CAMİDE İÇKİ İÇİLMEDİ'

"Camide içki içilmedi. Bunu biz biliyoruz. Bilen iki kişiden bahsedeceğim. Orada müezzin de tehdit edilmedi. Neden mi? Recep Tayyip Erdoğan’ın yalanına karşılık müezzin ‘ben bir din adamıyım, böyle bir tehdit ile karşı karşıya kalmadım’ dedi. Ne oldu biliyor musunuz? Allah adına korkarak, din adamı olduğu için Recep Tayyip Erdoğan’ın yalanına katılmayan müezzini Recep Tayyip Erdoğan sürdürdü. Videoyu göstereceği yere, müezzini sürdü.

İmam da mahkemede verdiği bilgiler doğrultusunda, ifadelerinde; dedi ki, ‘hayır orada içki içilmedi, ben böyle bir şeye şahit olmadım’ dedi. Müezzin ve caminin imamı, Recep Tayyip Erdoğan’ı yalanladı. İmamı da sürdürecek Tayyip Erdoğan. Allah korkusu olması gerekiyor. Allah korkusu ve vicdanı olan, müezzin ve imam. Allah korkusu olmayan ve vicdanı olmayan Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan zat. Onlar Allah korkusu yüzünden yalan söylemeyi reddettiler. Recep Tayyip Erdoğan yalan söylemeye devam ediyor."

'BİR CUMHURBAŞKANININ İTİBARI MİLLETİN İTİBARIDIR'

"Ortada sürtük yok, çürük yok. Ama milletine ‘sürtük, çürük’ diyen bir cumhurbaşkanı var. Milletine ‘sürtük’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vatandaşın bir tanesi ‘sen sürtüksün’ dese başına ne gelir? O söylediği zaman bir şey olmuyor, vatandaş derse derhal gözaltı. Cezalandırıyor. Neden? Bir cumhurbaşkanının itibarı, milletin itibarıdır. Eğer cumhurbaşkanı böyle bir cumhurbaşkanıysa millet de ‘benim Cumhurbaşkanım benim itibarım’ der. Ama milletin itibarını saymayan cumhurbaşkanının itibarı söz konusu olamaz. Milletine sürtük, çürük diyen cumhurbaşkanının itibarı söz konusu olamaz."

'BEŞLİ ÇETE İLE GELECEĞİNİ TESİS EDİYOR'

"Erdoğan’ın derdi kendi insanlarına, kamusal alanda sahip çıkmak değil. Aynı zamanda müteahhitlerine de sahip çıkması gerekiyor. Çünkü onlarla iç içe. Çünkü Tayyip Erdoğan, beşli çete ile geleceğini tesis ediyor. Onların devletten alacakları da Recep Tayyip Erdoğan için çok önemli. ‘Onlar alacaklarını kuruşuna kadar alacaklar’ diyor. Niye bu kadar tereddüt ediyorsun? Çünkü sen gideceğini biliyorsun, arkadan ayar veriyorsun. ‘Benim beşli çetem, hazine garantileri verip devlet desteğiyle dolar üzerinden ihaleler verdiğim, birlikte gelecek hayalleri kurduğum; alacaklarını verin, çünkü bu ülkede hukuk var’ diyor."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 'beşli çete' diye tarif ettiği Cengiz Holding, Limak Holding, Kalyon Grup, Kolin Holding ve Makyol Grubu'na ihaleyle verilen işlerin kamulaştırılacağı ve vaat edilen garantilerin ödenmeyeceği yönündeki açıklamalarına yanıt vermişti. Erdoğan dün AKP grubunda şu ifadeleri kullanmıştı:

"Devletten ihale alan Ne diyorlar; biz gelirsek bu işleri alan müteahhitlere ödeme yapmayacağız. Siz ne cinssiniz? Devlette devamlılık esastır. Söke söke bu ülkede hukuk var. Şakır şakır ödemeye mecbursun." (ANKA)

Politika