CHP’li Öztrak: Erdoğan'ı artık SADAT da kurtaramaz

CHP’li Öztrak: Erdoğan'ı artık SADAT da kurtaramaz
CHP’li Faik Öztrak, Kasımpaşa’da hazırlanan Erdoğan Müzesi’ne değinerek, “Artık miadı dolmuş, müzelik olmuş Erdoğan’ı hiç kimse kurtaramaz. Ne psikolojik savaş aracı olarak kullanmaya kalktığı SADAT gibi paramiliter artıklar ne Pelikanlar ne de Ebabiller” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Merkez’de Merkez Yönetim Kurulu toplantısı devam ederken bir basın toplantısı düzenleyerek, toplantı gündemine dair bilgilendirmede bulundu.

AKP iktidarının politikalarını eleştiren Öztrak, “Yirmi sene boyunca yönettikleri ülkede, açlığı, fakirliği hortlatanlar, ülkeyi bu hale düşüren kendileri değilmiş gibi şimdi çıktılar, on parmaklarında on kara bize sürmeye çabalıyorlar. Milletten utanmadan oy istiyorlar. Sorunların sebebi olanlar, sorunların çözümü olamazlar. Artık sandık vakti. Halkımız bu ucube rejimi sandığa gömmeye hazırlanıyor” dedi.

"30 Ocak’ta yol haritamızı açıklayacağız”

Hem CHP’nin hem de Altılı Masa’nın büyük bir disiplin içinde sandığa yürüdüğünü söyleyen Öztrak, “Baştan beri uyguladığımız programa uygun olarak, bu ay sonunda, milletimizi önce feraha çıkaracak, sonra da refaha ulaştıracak programımızı ve ülkemizi nasıl yöneteceğimize dair yol haritamızı açıklayacağız. Bugünkü toplantımızda tüm bu hazırlıkları, bir kez daha gözden geçirdik” diye konuştu.

“116 kararnameden 78’i öncekini düzeltmek için çıkarılmış”

Öztark, Cumhurbaşkanının sınırsız yetkilerine ve Cumhurbaşkanlığı kararnamelerine dikkat çekti. 2018 Temmuz’undan bu yana yayımlanan 116 Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinden 78’inin daha önce çıkarılan kararnamelerdeki yanlışlıkları düzelten kararnameler olduğunu söyleyen Öztrak, “54 aydır, sınırsız yetkiyle ülkeyi yönetiyor. Neredeyse her ay iki kararname çıkarmış. Ve çıkarılan her iki kararnameden birisi, öncekini düzeltmek için çıkarılmış. Neden? Çünkü neyin doğru, neyin yanlış olduğuna, kurallar, yasalar değil, tek bir kişi karar veriyor” dedi.

“Garantili projelere bütçeden 38 milyar, KKM’ye 93 milyar ödendi”

CHP’li Öztrak, bugün açıklanan 2022 bütçe sonuçlarını da değerlendirdi: “Saray’ın ‘Bir kuruş vermeden yaptık’ dediği Dolar ve Avro cinsinden garantili projelere 2022’de tek bir yılda ödenen para 38 milyar lira. Nebati Bakanın ‘En kötü senaryoda bile Hazine’ye yük gelmiyor’ dediği Kur Korumalı Mevduat için bu yıl bütçeden ödenen para, 93 milyar lira. 2022’de, ‘Nas’ dedikleri faiz için bütçeden ödedikleri para ise 311 milyar lira. Sadece bu üç kalemden, yandaş müteahhitlere, faiz lobilerine, milletin kesesinden aktardıkları para 442 milyar lira.”

“İngiliz Kralı 8. Henry gibi”

“Ucube rejim elinde, sadece hukuki ve ekonomik istikrar değil, siyasi ve idari istikrar da çok ciddi darbe aldı” diyen Faik Öztrak, TÜİK ve Merkez Bankası başkanlarının sık sık değişmesine değindi. Öztrak, “’İngiliz Kralı Sekizinci Henry nasıl sürekli eş değiştirdiyse, Türkiye de öyle Merkez Bankası Başkanı değiştiriyor’ diyor yabancılar. Ve ucube sistemle dalga geçiyorlar” dedi.

Kaynağı belirsiz 52 milyar dolar

Son bir haftada yapılan uyuşturucu operasyonlarını hatırlatarak, “Bu ucube rejim, güzelim memleketimizi NARCOS setine çevirdi” diyen Öztrak, Türkiye’nin kirli paranın aklandığı koskoca bir çamaşır makinesine çevrildiğini kaydetti. Öztrak, “Geçtiğimiz yılın ilk 11 ayında, ülkeye giren kaynağı belirsiz para 22 milyar doları aştı. 2011’den sonra, ülkeye bu şekilde giren para, 52 milyar dolara ulaştı” dedi.

“SADAT da kurtaramaz”

CHP’li Öztrak, Kasımpaşa’da hazırlanan Erdoğan Müzesi’ne de değinerek, “Artık miadı dolmuş, müzelik olmuş Erdoğan’ı hiç kimse kurtaramaz. Ne psikolojik savaş aracı olarak kullanmaya kalktığı, SADAT gibi paramiliter artıklar ne Pelikanlar ne de Ebabiller. Korkunun ecele faydası yok. Korkuyorlar. Korktukça çirkinleşiyorlar. Ama unutmasınlar; korku suçu, suç da cezayı getirir” diye konuştu.

“Önümüzdeki seçim sıradan bir seçim değil”

“2023’te yapacağımız seçim, sıradan bir seçim değildir” diyen Öztrak, şunları söyledi:

“Bu seçim; ‘söz de yetki de sadece benimdir’ diyen, otokrat bir zihniyetle, ‘söz de yetki de milletindir’ diyen, demokrat bir zihniyet arasındadır. Bu seçim; ‘dediğim dedik, söylediğim buyruk’ diyenlerle, ‘istişareye, müzakereye değer verenler’ arasındadır. Bu seçim; ‘Saraya sadakat’ diyenlerle, ‘Devlette liyakat’ diyenler arasındadır. Bu seçim; ‘Doların yeşilini’ sevenlerle, ‘doğanın yeşilini’ sevenler arasındadır. Bu seçim; milletin ufkunu karartanlarla, milletin ufkunu aydınlatanlar arasındadır. Bu seçim; ‘rant ve talan’ diyenlerle, ‘helalinden kazanç’ diyenler arasındadır.”

Öztrak, Perşembe günü Anayasa Komisyonu’nda görüşülecek olan anayasa değişikliği teklifiyle ilgili bir soru üzerine de şunları söyledi: “5 Ocak’ta altı partinin Genel Başkanlarının yaptıkları ortak açıklama son derece nettir. Liderler iktidarı eğer samimiysen muhalefetten gelecek önerilere önyargısız yaklaş çağrısında bulunmuşlardır. Şimdi başörtüsüne gollük pas diyen Erdoğan’ın bu meseleyi çözme konusunda ne kadar samimi olduğunu bu süreçte hep beraber göreceğiz.” (Kısa Dalga)

Politika