CHP'li Salıcı, 'Uyuşturucu satılıyor' deyip sokak ismi verdi

CHP'li Salıcı, 'Uyuşturucu satılıyor' deyip sokak ismi verdi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, günün her saati uyuşturucu bulunabildiğini söylediği Gaziantep'te uyuşturucu satılan sokakların isimlerini verdi.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Salıcı, Gaziantep ve Şanlıurfa ziyaretleri sırasında uyuşturucuya ilişkin tespitlerini aktardı.

CHP'li yönetici, “Durum facia" derken, şehir merkezlerinin yanı sıra küçük ilçelerdeki okul önlerinde bile uyuşturucu satıldığını ifade etti.

Salıcı, Gaziantep'te uyuşturucu satılan yerleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bilmemesinin mümkün olmadığını savunarak "Bu uyuşturucu bundan 1 sene önce satılırken, bugün satılırken, yarın da içişleri bakanının teminatı altında satılmaya devam edilecek, öyle görünüyor" dedi.

Salıcı şöyle devam etti: "Gaziantep’te Vatan Mahallesi 25 Aralık Polis Merkezi yanında Yavuz Sultan Selim Lisesi civarında uyuşturucu satılıyor. İster ihbar kabul etsinler ister gidip müdahale etsinler ama Gaziantepliyi bu illetten kurtarsınlar. Hasırcıoğlu ve Hacıbaba mahalleleri arasında Farabi Sokak bağımlı bireylerin her keseye uygun 7 gün 24 saat uyuşturucu temin edebilecekleri bir yer. Karşıyaka’da Kocatepe Mahallesi’nde bulunan İsmet Paşa Anadolu Lisesi, Mehmet Çolakoğlu ilk ve ortaokullarının bir arada bulunduğu çevrede kolaylıkla uyuşturucu madde bulunabiliyor. Görünen o ki kimsenin reklama filan ihtiyacı yok. Herkesin bildiği gerçeği Meclis kürsüsünden dile getirmenin tek bir nedeni olabilir, yetkililerin yapmadıkları görevi yapmaya davet etmek.

Gazeteci arkadaşımız Farabi Sokak’a gitti. Oradaki insanlarla görüştü. İzlenimi şu: Sadece burada uyuşturucu satılır diye tabela asmadıkları kalmış. Herkes neyin ne olduğunu biliyor. Adam tutuklanırsa karısı satıyor. Kesilen uyuşturucu müptelası olan çocukların kesmiş olduğu kabloları hangi hurdacıya sattığı, kaç para ettiği, ondan sonra bu ailelerin hayatlarını nasıl devam ettirdiği, uyuşturucuyla beraber şekilde nasıl yürüdüğü Gaziantep’te bilinen bir gerçek." (ANKA)

Gündem