CHP'li Sarı'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı: Akaryakıtta ÖTV zammı acilen iptal edilmeli

CHP'li Sarı'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı: Akaryakıtta ÖTV zammı acilen iptal edilmeli
CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, akaryakıta yapılan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammına tepki göstererek, “Buradan çağrıda bulunuyoruz AK Parti iktidarına ve Cumhurbaşkanı’na; acilen, yapılmış olan bu ÖTV artışı kararı iptal edilmelidir” dedi.

Resmi Gazete’de dün gece yayınlanan kararla benzinin litresinde 2,52 TL olan ÖTV 7,52 TL’ye, motorinde 2,05 TL olan ÖTV de 7,05 TL’ye yükseltildi.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, dün gece bir akaryakıt istasyonunda yaptığı açıklamada, akaryakıta yapılan ÖTV zammına tepki göstererek şunları söyledi:

“Esnafımızın yaşadığı çile ortada. Emeklimizin, memurumuzun, işçimizin almış olduğu zamlar ortada. Ki emeklilerimizin isyanına kulak tıkayan iktidar, sadece yüzde 25 zamla onları yokluğa mahkum eden iktidar, bugün bu zamları acilen durdurmalı ve geri almalıdır.

ÖTV’de yapılmış olan bu inanılmaz astronomik artış, pompalara 33 lirayı bulan bir fiyatla yansımaktadır. Bunun bedeli, her tükettiğimiz ürünün maliyetine yansıyacak ve alınan zamlar daha hesaplara yatmadan bu gece itibariyle erimeye başlamıştır.

Buradan çağrıda bulunuyoruz AK Parti iktidarına ve Cumhurbaşkanı’na; acilen, bu yapılmış olan bu ÖTV artışı kararı iptal edilmelidir.

Ocak ayı başından bu yana benzin ve mazot, 37’şer kere zamlandı

İşte her geçen gün nasıl fakirleştiğimizin göstergeleri: Ocak ayı başından bu yana benzin ve mazot, 37’şer kere zamlandı.

Aynı tarih aralığında benzin 10, mazot 11 indirim gördü. Ocak ayı başında benzin 19,68 lira, mazot 22,26 liradan, yüzde 18 KDV dahil olarak satılıyordu. Bugün itibarıyla ÖTV zammı ve yüzde 20 KDV dahil, benzin 34,53 lira, mazot 32,85 liradan satılıyor.

Ocak ayı başından bu yana pompa satışı fiyatı; benzin yüzde 75, mazot ise yüzde 48 zamlandı. 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerin hemen ardından pompa satış fiyatları; benzin yüzde 65, mazot ise yüzde 66 zamlandı.

Ocak ayı başında 50 litrelik benzinli bir aracın deposu 984 liraya, 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerin önce de bin 46 liraya doluyordu.

Bugün aracın deposunu doldurmanın maliyeti bin 726 lira. Ocak ayı başında 50 litrelik mazotlu bir aracın deposu bin 113 liraya, 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerden önce ise 987 liraya doluyordu. Bugün aracın deposunu doldurmanın maliyeti bin 643 lira.” (ANKA)

Ekonomi