CHP'li Sertel, RTÜK'ün 'muhalif' kanallara cezalarını yorumladı: 771 kişi 6 kanalı izliyor

CHP'li Sertel, RTÜK'ün 'muhalif' kanallara cezalarını yorumladı: 771 kişi 6 kanalı izliyor
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yılbaşından 15 Eylül'e kadar muhalif kanallara 12 milyon liraya yakın ceza kesti. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'den eleştiri geldi.

Sertel, RTÜK'ün kestiği cezaları TBMM’deki açıklamasına taşıdı. CHP'li vekil, muhalif kanallar ile iktidara yakın kanallara kesilen cezaları karşılaştırdı.

Sözcü'den Cem Yıldırım'ın haberine göre Sertel, RTÜK'te 771 kişinin çalıştığını, bu kişilerin görevinin 'ceza verilmek amacıyla iktidara muhalif altı kanalı izlemek olduğunu' söyledi.

CHP'li vekil, “771 kişi sadece Halk TV’yi, TELE1’i, KRT’yi, FOX TV’yi, Flash Haber’i, TV5’i izliyor" dedi.

CHP'li vekil, RTÜK'ün bu yıl kanallara toplam 11.5 milyon liralık 38 ayrı ceza verdiğini ifade etti.

rtuk-ceza.jpg

Sertel, RTÜK'te 8 daire başkanı ve bunlara bağlı 46 daire başkan yardımcısının görev yaptığını belirterek, şunları söyledi: “Dokuz kişiye bir daire başkanı ve daire başkan yardımcısı düşüyor ve bunların her biri de 19 bin lira aylık maaş alıyor. A Haber, Ülke TV, Kanal 7, TVNET, Akit TV gibi kanallara da hiç ceza verilmedi. Sabahtan akşama genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na en ağır hakaretleri yağdıran bu kanallara bir tek ceza yazılmazken AKP'li Zehra Taşkesenlioğlu’nun kişilik haklarına saldırı olduğu gerekçesiyle RTÜK Başkanı kendini mahkeme yerine koyup Halk TV’ye ceza yazıyor.” (Kısa Dalga)

Gündem