CHP'li Seyit Torun'dan Soylu'ya: Bizde sana yedirecek belediye başkanı kalmadı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ekrem İmamoğlu’nun aldığı cezaya ilişkin yargı kararının kesinleşmesinden sonra kendisinin görevden alma hakkı olduğunu hatırlatmıştı. İBB’yle ilgili terör soruşturmasını da hatırlatan Soylu, "Teröre karışma durumu varsa mahkeme soruşturmayı açtığı andan itibaren Bakanlık, kayyum atama yetkisine sahipti” demişti.
Soylu'dan İmamoğlu açıklaması: Kanun çerçevesinde yetkilerim var ve bunları kullanırım
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Soylu'ya sert yanıt verdi.
Bizde sana yedirecek belediye başkanı kalmadı
“İstanbul seçimlerinin iptal edilmesinin arkasında hangi hastalıklı irade varsa bu kararın arkasında da aynı hastalıklı irade vardır" diyen Torun sözlerine şöyle devam etti:
"O zamanki irade kaybetmiştir, bu da kaybetmeye mahkumdur. Çünkü o günkü irade ne kadar korkaksa bugünkü irade de o kadar korkaktır.
40 tarakta bezi olan bir İçişleri Bakanı ile karşı karşıyayız. Dün, ‘istinaf ve yargı, kararları onaylarsa Ekrem İmamoğlu’nu açığa alırım’ demiş. Ya sen kimsin. Nasıl bir İçişleri Bakanısın. Buradan Soylu’ya seslenmek istiyorum, aç tavuk kendini darı ambarında zannedermiş. Bunu yapmak için ellerini ovuşturduğunu gayet iyi biliyoruz ama boşa uğraşma avcunu yalarsın. Bizde sana yedirecek belediye başkanı kalmadı. Senin o Bakanlığın içinde ne işler çevirdiğini hangi fırıldakları çevirdiğini gayet iyi biliyoruz.
Onları niye açığa almadın Soylu?
Anayasa’nın 127’nci maddesine göre, bir belediye başkanı; ancak göreviyle alakalı bir suç sebebiyle görevden uzaklaştırılabilir. Süleyman Soylu’ya ‘ahmak’ demenin, belediye başkanlığı göreviyle bir ilgisi, alakası yoktur. Şırnak’ta AK Partili iki belediye başkanı rüşvet ve ihaleye fesat karıştırmaktan hapis cezası aldı. Onları niye açığa almadın Soylu? Meclis’te bunu sorduğumuzda, ‘O suçlar görevleriyle alakalı değil. Açığa alamam’ diyordun. Rüşvetçiyi savunuyorsun ama CHP’li olunca, ‘açığa alırım’ diyorsun.
Erdoğan hatırlatması
AKP Genel Başkanı, 1998’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde; hapis ve siyasi yasak cezası almıştı.
O dönem yaptığı konuşmada şöyle bir ifade kullanmıştı; ‘Yargı bağımsız değil. Siyasi rakiplerimiz seçim sandıklarında karşımızda duramayacaklarını anlamış olmalılar ki böyle bir yola başvurdular.’ Bunları söyleyen kişi 24 yıl sonra, daha hukuksuz bir mahkeme kararını savunuyor ve ‘siyasi değil’ diyor. Allah kimseyi, kendi yaşadığı haksızlığı, koltuk sevdası için başkalarına yaşatacak hale düşürmesin. Tekrar söylemek istiyorum k; bu haksızlığa, hukuksuzluğa her alanda direneceğiz." (ANKA)
CHP'li Erkek'ten Soylu'ya: Cesareti varsa İmamoğlu'nu uzaklaştırsın
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.