"Yılın ilk beş ayında kamunun araç, uçak, lojman kiralarına 4.8 milyar TL harcandı"

"Yılın ilk beş ayında kamunun araç, uçak, lojman kiralarına 4.8 milyar TL harcandı"
CHP İstanbul Milletvekili Gür­sel Tekin, bu yılın ilk beş ayında kamunun araç, uçak, lojman ve hizmet binası kiralamaları için 4,8 milyar lira harcandığını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Gür­sel Tekin, bu yılın ilk beş ayında kamunun araç, uçak, lojman ve hizmet binası kiralamaları için 4,8 milyar lira harcandığını belirterek, "Vatandaştan tasarruf isteyen iktidar şatafata para harcamaya, bu garip ve yoksul milletin parasını israf etmeye devam ediyor, hovardaca sefa sürüyor. Buna kimsenin hakkı yok" dedi.

Ka­mudaki hizmet binalarından lojmanlara, araç ve uçaktan hizmet alımları için ödenen "kira" yüküne dikkat çeken CHP'li Tekin yaptığı yazılı açıklamada, ka­mu­nun ki­ra gi­der­le­ri­nin çar­pı­cı bo­yut­la­ra ulaş­tı­ğı­nı be­lir­tti. Te­kin’in açıklaması şöyle:

"Res­mi ve­ri­le­re gö­re; bu yılın ilk beş ayında, 260 milyon TL taşıt kiralarına, 4 milyar 207 milyon TL hizmet binası kiralarına, 57 milyon TL uçak kiralarına ve 254 milyon TL personel servis kiralarına harcandı. 27 milyon TL ise lojmanlara ödenen kira tutarı olarak kayıtlara geçti. İktidar ayrıca gemi, canlı hayvan, iş makinesi, bilgisayar ve bilgisayar sistemleri, eğitim ve öğretim gibi gerekçelerle de kira ödedi.

“HAR VURUP HARMAN SAVURANLARA HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ"

Ka­mu­nun kul­lan­dı­ğı araç­lar için milyarlarca TL para harcanıyor An­ka­ra'da­ki gök­de­len­ler önce yan­daş iş a­dam­la­rı­na yap­tı­rıl­dı. Son­ra bu bi­na­la­ra ba­kan­lık­lar, ka­mu bi­na­la­rı ki­ra­cı ya­pıl­dı. Yük­sek ki­ra gi­der­le­ri yan­da­şa kı­ya­ğın kay­na­ğı­nı oluş­tur­du. 2006'dan bu ya­na hiz­met bi­na­sı ki­ra­la­ma gi­de­ri adı al­tın­da milyarlarca kamunun parası yandaş iş adam­la­rı­na ak­ta­rıl­dı. Ekonomik kriz ve salgınla mücadele eden Türkiye’de, milyonlarca işsiz, yoksul, dar gelirli vatandaş yaşam mücadelesi verirken, har vurup harman savuranlara hakkımızı helal etmiyoruz.

Vatandaştan tasarruf isteyen iktidar, şatafata para harcamaya, vatandaşın verdiği vergileri, bu garip ve yoksul milletin parasını israf etmeye devam ediyor, hovardaca sefa sürüyor. Buna kimsenin hakkı yok.

“İŞSİZ MİLYONLAR VE 4-5 MAAŞ ALAN YANDAŞLAR”

Bir tarafta hiçbir geliri olmayan işsiz milyonlar, diğer tarafta iki ila dört yerden maaş alan bürokrat ve yandaşlar var. Daha önce açıklamıştım, 'Bir bakanın makam hizmetlerinde kullanılmak üzere yabancı menşeili bir taşıt için devletin kasasından, aylık 37 bin TL KDV kiralama bedeli ödeniyor' diye. Anlaşılan kimse üzerine alınmamış! 85 milyon vatandaşımızın adına bu savurganlık bitene kadar konuyu gündemde tutmaya ve hükümeti uyarmaya devam edeceğiz.”

(ANKA) 

Ekonomi