CHP'li Torun'dan Bakan Soylu'ya 'darbe girişimi' yanıtı: Milletin iradesine hakaret ediyorlar

CHP'li Torun'dan Bakan Soylu'ya 'darbe girişimi' yanıtı: Milletin iradesine hakaret ediyorlar
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Kamunun bütün imkanlarını kullanıyorlar. Yetmedi, şimdi 14 Mayıs’ta milletin iradesine hakaret ediyorlar. Milletin iradesini gasp etmeye çalışıyorlar, milletin iradesini tehdit ediyorlar. Bunların anlayışı bu” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 14 Mayıs seçimleri için "siyasi darbe girişimi" sözlerine sert yanıt verdi.

Soylu, “15 Temmuz, fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs 2023, Türkiye’yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların her birini bir araya getirerek oluşturabilecek siyasi darbe girişimidir” ifadelerini kullanmıştı.

Soylu'ya tepki gösteren CHP'li Torun, “Bu darbeci kafanın ifadesi. Demokrasiye inanmayanların, halkın iradesine saygı göstermeyenlerin, baskıcı zihniyetin bir ifadesi bu. Sonuçta 14 Mayıs’ta vatandaşımız hür iradesiyle sandığa gidecek ve bundan sonra ülkeyi kimin yöneteceğine, Meclis’te kimin olacağına karar verecek. Bunu siz ‘darbe’ olarak ifade ediyorsanız, demek ki sizin vatandaşın iradesine hiç saygınız yok. Vatandaş sizi destekliyorsa sorun yok ama sizi desteklemiyorsa, eğer size onay vermiyorsa darbe ve farklı şekilde ifade edilmesi. Bu anlaşılır gibi bir şey değil" dedi.

"Milletin iradesine hakaret ediyorlar"

AKP'nin devletin imkanlarını kullanarak seçim çalışması yaptığına işaret eden Torun, "Yetmedi, şimdi 14 Mayıs’ta milletin iradesine hakaret ediyorlar. Milletin iradesini gasp etmeye çalışıyorlar, milletin iradesini tehdit ediyorlar. Bunların anlayışı bu. Kaybetmenin verdiği bir panik ve korku hali. Kaybedeceklerini bildikleri için de bunu o seçim gününü, milli iradenin tecelli edeceği, vatandaşın hür iradesiyle oyunu darbe olarak nitelendiriyor” diye konuştu. (ANKA)

Politika