CHP'li vekil Tutdere, adaylığını ağlayarak açıkladı

CHP'li vekil Tutdere, adaylığını ağlayarak açıkladı
Cumhuriyet Halk Partisinin Aday Tanıtım Toplantısı yapıldı. CHP Adıyaman Milletvekili ve Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, gözyaşlarına hakim olamadı.

CHP’nin Adıyaman Aday Tanıtım Toplantısı Can Düğün Salonunda gerçekleşti. Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Tutdere, partilileri eşliğinde, salona geldi.

İl Başkanı Engin Doğan’ın açılış konuşmasının ardından, CHP Adıyaman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Tutdere’nin deprem dönemi ve sonrasında 6 Şubat’a dair yaptığı çalışmalarla ilgili sinevizyon gösterisi izlendi. Gözyaşlarına hakim olamayan Tutdere, sık sık gözlerini sildi.

'Adıyaman’ın sokakları, caddeleri, ilçeleri bizim olacak'

Tutdere daha sonra coşku, alkış ve sloganlar eşliğinde kürsüye çıktı. Adıyaman’ın başkanı olacağı mesajını veren Tutdere, hemşehrilerine şöyle seslendi:

“Türkiye Büyük Millet Meclisinde Adıyaman’ın sesi olduk, görevimizi yaptık. O kıymetli oylarınızla bizi Meclis’e yeniden gönderdiniz, yine mücadele ettik. Gün geldi 31 Mart seçimlerinin arefesine. Gerçekten günlerce düşündüm, bir taraftan Meclis bir taraftan biraz önce görüntülerde gördüğünüz sahipsiz bırakılmış Adıyaman. Ve ben kararımız sizden yana kullandım. O koltuklar onların olsun, Adıyaman’ın sokakları, caddeleri, ilçeleri bizim olacak. Sizinle birlikte çalışmaya karar verdik.”

“Gün Adıyaman’a sahip çıkma, memlekete sahip çıkma günüdür”

“AK Partiye İYİ Partiye oy veren kardeşlerime sesleniyorum, sizler Mayıs seçimlerinde istediğiniz yerde oy kullandınız, tercihleriniz başımızın üstündedir. Şimdi yeni bir dönem başlıyor yerel seçimler, yerel seçimler partiler üstüdür bütün Adıyamanlıların fikri, rengi, geçmişi, görüşü ne olursa, kim olursa olsun 31 Mart seçimlerinde Adıyaman’dan yana tercih yapma zorunluluğu var. Artık şu Adıyaman’ın sokaklarına baktığımızda, bu çaresizliğe baktığımızda gün parti günü değildir, gün Adıyaman’a sahip çıkma, memlekete sahip çıkma günüdür. İşte tam bu anlayışla memleketine, sahip çıkmak adına, gençlerimiz, kadınlarımız, mağdur mazlum bırakılmış bu halka sahip çıkmak adına bu göreve talip oldum.”

“Adıyaman merkezimizde artık sandıktan halk çıksın”

“İnanın ki başaracağız. Adıyaman’da çoğu partide seçim süreci aylardır başladı hiçbir heyecan yoktu, hiçbir kıpırdama yoktu. Halk bekliyordu, halkın çağrısına kulaklarımızı tıkamadık, sorumluluk aldık, huzurlarınıza geldik. Allah’ın izniyle Adıyaman’da bütün farklılıklarımızla güzelliklerimizle Adıyaman’ın Adıyaman ruhunu ortaya çıkaracağız ve sandıkta Adıyaman kazanacak. Bugünden itibaren hepiniz bir Abdurrahman Tutdere, İskender Yıldırım, Vakkas Acar bütün başkanlarımızsınız. Gelin hep beraber omuz omuza verelim, ilçelerimizde, beldelerimizde ve Adıyaman merkezimizde artık sandıktan halk çıksın.”

“31 Mart’ta yetki verdiğinizde en kısa sürede nasıl ayağa kaldıracağımızı bütün Türkiye görecek”

“Yeter artık! Artık Adıyaman belediyesini birileri değil, bir parti değil, Adıyaman’ın bütün partileri, halk yönetsin. Ben halkımla sizinle beraber Adıyaman belediyesini yönetmeye talibim sizleri bu konuda göreve ve desteğe davet ediyorum. Kıymetli hemşehrilerim! Bugün parti günü değil, bugün kaderiyle baş başa bırakılmış, terk edilmiş toprakları susuz, gençleri işsiz bırakılmış, Adıyaman’a sahip çıkma günüdür, 31 Mart Adıyaman’a sahip çıkma günü olacaktır. Hepinizi memleketinize sahip çıkmaya davet ediyorum. Abdurrahman Tutdere, sadece CHP’nin adayı değildir! Buradaki huzurdaki adaylar sadece Cumhuriyet Halk Partisinin adayları değildir, bu gördüğünüz adaylar ve Tutdere halkın adaylarıdır. Bizde ayrımcılık asla olmadı, olmayacak; adam kayırma asla olmadı, olmayacak; harama el uzatma asla olmadı, olmayacak.Bu milletin kaynaklarını bu halkın bütçesini yine bu halka, sizlere harcayacağız. Hizmet olarak harcayacağız. Göreceksiniz bu yıkılmış kenti 31 Mart’ta yetki verdiğinizde en kısa sürede nasıl ayağa kaldıracağımızı bütün Türkiye görecek.”

“Umutsuz çocuklarımız, gençlerimiz kadınlarımız yeniden umutları yeşertecek”

“Koltuklarına yaslanıp bu halkın helal oylarıyla yıllardır iktidarda bulunanlar, yönetenler şunu bilsinler ki Adıyaman’da uyanış var. Artık Adıyamanlılar kendi çocuklarına, kendi kaderlerine sahip çıkacaklar. Korksunlar, hep birlikteyiz! Bizim sevdamız, ortak paydamız Adıyaman’dır, ilçeleridir, beldeleridir, köyleridir. Biz 6 Şubat’ta kefensiz toprağa gömdüğünüz hemşehrilerimizin hatıralarına olan saygımızla çalışacağız, sizlere söz veriyorum. Sözümüz olsun bu memleket kalkınacak Adıyaman düştüğü yerden yeniden ayağa kalkacak. Hepinizi ayağa kalkmaya davet ediyorum: siz ayağa kalkın Adıyaman ayağa kalkın, siz ayağa kalkarsanız umutsuz çocuklarımız, gençlerimiz kadınlarımız yeniden umutları yeşertecek. Birlikte kazanacağız, birlikte başaracağız.” (Kısa Dalga)

Gündem