CHP'li Karasu'dan 'Vekilliğe hazırlanıyor' dediği RTÜK başkanına: Sansürlerin muhakemesi elbet yapılır

CHP'li Karasu'dan 'Vekilliğe hazırlanıyor' dediği RTÜK başkanına: Sansürlerin muhakemesi elbet yapılır
CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin'e "Sansür döneminin muhakemesi elbet yapılacaktır” diye seslendi.

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Şahin'e yüklendi.

Şahin'in vekilliğe hazırlandığını öne sürerek, dönemindeki 'sansür uygulamaları'nın daha sonra gündeme geleceğini söyledi.

CHP'li vekil, RTÜK’ün 1 Ocak-15 Eylül tarihlerinde Halk TV, Tele 1, KRT, Fox TV ve Flash Haber'e 38 ayrı kalemde 11,5 milyon lira para cezası kestiğini anımsattı.

Karasu, şunları kaydetti: “Sayın Ebubekir Şahin'in başında bulunduğu kurum muhalif medyaya düşman gibi davranmaktadır. Yandaş kanallarda ölüm listesi açıklayanlara karşı ‘Büyütülecek bir şey değil’ diyen, muhalefete, muhalefet liderlerine küfre varan hakaret edenlere karşı üç maymunu oynayanlar sıra muhalif kanallara geldiğinde cezaları üst sınırdan kesmeye çok meraklılar."

'VEKİLLİĞE HAZIRLANIYOR'

Karasu, sözlerine şöyle devam etti: "Sayın Şahin, önümüzdeki dönemde milletvekilliğine hazırlanıyor sanırım, kulağımıza böyle duyumlar geliyor. Buna bizim hiçbir itirazımız olmaz, böyle bir talebi varsa siyaset bir er meydanıdır, hakem de millettir. Kendisine bir sonraki dönemde muhalefet sıralarında başarılar diliyorum. Ancak şunu ifade etmeden geçemeyeceğim. Sayın Şahin, RTÜK'te yaptığınız hukuksuz işlere dokunulmazlık zırhı arıyorsanız çabanız boşunadır, baştan söyleyelim. Bu sansür dönemin muhakemesi elbet yapılacaktır.” (ANKA)

Gündem