CHP'li vekiller DP’nin afişini canlandırdı: 'Yeter söz milletin'

CHP'li vekiller DP’nin afişini canlandırdı: 'Yeter söz milletin'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Yeter, söz milletindir" diye seslenmesinin ardından CHP'li milletvekilleri sosyal medya hesaplarından video yayımladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık grup konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Yeter, söz milletindir" diyerek seslendi. Bu konuşmanın ardından CHP'li milletvekilleri sosyal medya hesapların "Yeter söz milletindir" diyerek video paylaşımında bulundular.

"Yeter söz milletindir" sloganı 14 Mayıs 1950'de Celal Bayar ve Adnan Menderes'in partisi Demokrat Parti'nin CHP'yi iktidardan ettiği seçimde kullandığı slogandı. Demokrat Parti'nin ünlü afişinde "dur" anlamına gelen el işaretini vekiller çektikleri videolarda kullandı.

CHP'li vekillerin söz konusu paylaşımlardan bazıları şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta yaptığı açıklamada, seçim tarihinin mesajını verirken, 1950 seçimlerine atıf yapmıştı. Erdoğan, “Rahmetli Menderes, 14 Mayıs 1950'de; 'Yeter söz milletindir' diyerek milletin gönlüne girmiş ve sandıktan ezici bir zaferle çıkmıştı… Biz de ‘Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ diyerek özgürlük ve refah özlemi içindeki milletimizin büyük desteği ile hükümete gelmiştik. Şimdi de ‘Yeter, söz de karar da gelecek de milletindir' diyerek 2023'te milletimizin desteğine talibiz… Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha aynı gün, Altılı Masa diyerek karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına, kifayetsiz muhterislere, bu müstemleke heveslilerine 'yeter' diyecektir” demişti. (Kısa Dalga)

Gündem