CHP'li vekillerde fire yok; adayları Kılıçdaroğlu: Bildiriye isminin yazılmasını istememiş

CHP'li vekillerde fire yok; adayları Kılıçdaroğlu: Bildiriye isminin yazılmasını istememiş
CHP'li vekillerinin tümü, partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimde cumhurbaşkanı adaylığını destekledi. Bildiriye "Adayımız Kılıçdaroğlu'dur" yazılmasını ise CHP liderinin engellediği dile getirildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti yöneticileri ve milletvekilleri, bugün basına kapalı grup toplantısında bir araya geldi.

Toplantıda, Kılıçdaroğlu’a 2 Mart’taki Millet İttifakı toplantısı öncesi 'aday belirleme ve seçim ittifakı' konularında tam yetki verildi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, kendi adaylarının grup bildirisinde yer almadığını ifade etti.

Gazete Duvar'dan Ceren Bayar'ın haberine göre toplantıda söz alan tüm milletvekilleri, Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olması yönünde görüş bildirdi. Farklı değerlendirme yapan olmadı.

Kılıçdaroğlu’na başarılar dileyen bir milletvekili şunları söyledi: “Bu seçimi Millet İttifakı’nın adayı kazanacak, aday 13'üncü cumhurbaşkanı olacak. Masayı kuran, bu noktaya getiren bir isim olarak en doğal hakkınız aday olmak.”

Vekiller “Gönlümüzdeki aday sizsiniz, arkanızdayız” derken, Kılıçdaroğlu’na “Yolunuz açık olsun” ve “Yolunuz yolumuzdur” diye seslenenler oldu.

Toplantıdan çıkan 'tam yetki' kararı milletvekillerince alkışla karşılanırken CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da kendisine duyulan bu güvene teşekkür etti.

Toplantının ardından Parti Meclisi (PM) toplantısına başkanlık eden Kılıçdaroğlu’nun PM'den de tam yetki alması bekleniyor.

'Adımın yazılması iradeye saygısızlık'

Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre milletvekilleri, “CHP’li vekillerin adayı partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur” sözlerinin açıklamada yer almasını teklif ederek oylamaya sunulmasını istedi.

Kılıçdaroğlu, vekilleri dinledikten sonra teşekkür etti, ardından açıklamada adının geçmesi konusunda şunları söyledi: “Yetki konusu partimizin içtüzüğü gereği. Açıklama metninde 'Partimizin adayı Kılıçdaroğlu’dur' gibi bir cümle, masanın iradesine karşı saygısızlık olarak görülür. Sonuçta karar oradan çıkacak.” (Kısa Dalga)

Gündem