CHP'li vekillerden Meclis'te tarım protestosu

CHP'li vekillerden Meclis'te tarım protestosu
CHP milletvekilleri,TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısının başında döviz açarak iktidarın tarım politikalarını eleştirdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, bugünkü toplantısından önce CHP'li vekillerin protestosuna sahne oldu.

CHP milletvekilleri, “Et-süt-yumurta lüks oldu, çocuklar yiyemez oldu”, “Ne çiftçide kaldı derman ne tarlada kaldı harman”, “Çiftçi üretirken tükeniyor” ve “Mazota zam, tohuma zam, gübreye zam, çiftçiye zam” yazılı dövizler açarak iktidarın tarım politikalarını eleştirdi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ise sunumunda tarım sektörünün son 19 yılın 15’inde büyüme gösterdiğini; tarımsal hasılanın 2002'de 25,1 milyar dolarken yüzde 78,1 artışla 2021 yılında 44,7 milyar dolara yükseldiğini ifade etti.

Bakan, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı, hububat üreten çiftçilere bu yılın üretim dönemine ait mazot ve gübre desteklerini gelecek mart yerine bu ay ödeyeceklerini kaydetti.

Bakan, 'Tahıl Koridoru’na dair de "9,3 milyon ton tahıl taşınmış; bunun yüzde 61’i Avrupa, yüzde 26’sı Asya, yüzde 13’ü Afrika ülkelerine ulaştırılmıştır. BM’nin en az gelişmiş ülkeler kategorisinde yer alan ülkelere giden tahılın oranı ise sadece yüzde 5,9’dur. Ukrayna tahılının alıcıları, maalesef yoksul olmayan ülkelerdir" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem