CHP'li Yıldırım Kaya: Erdoğan, Fethullah Gülen ile komşu olacak

CHP'li Yıldırım Kaya: Erdoğan, Fethullah Gülen ile komşu olacak
CHP Milletvekili Yıldırım Kaya, "Seçimden sonra AKP diye bir partinin kalacağını düşünmüyorum. Erdoğan, Fethullah Gülen ile komşu olacak" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi kaybedeceğini, muhalefetin Meclis'te 400 milletvekilini aşacağını iddia etti.

Artı TV'de yayınlanan Ankara Gündemi programında seçim ve seçim sonrasına dair yorumlarda bulunan CHP'li Kaya, şunları söyledi:

“Hem Cumhurbaşkanlığını kazanacağız hem de 400 rakamını bulan bir süreci işleteceğiz. Diyelim ki 360 rakamını geçtik 400'e ulaşamadık. Ben zaten cumhurbaşkanı seçiminin kaybedildiği gün Adalet ve Kalkınma Partisi diye bir partinin kalacağını düşünmüyorum. Recep Tayyip Erdoğan kaybettikten sonra zaten hazırlıklarını yapıyor. Mehmet Ali Kılay'ın çiftliğini boş yere almadı. Fethullah Gülen'le komşu olacak.

“Cumhurbaşkanlığını kaybettiği gün parlamentoda mevcut siyasi partilerin, özellikle millet ittifakının 400 milletvekili sorunu olacağını düşünmüyorum. AKP'den seçilmiş olanlar da kendi hayatlarını, siyasal yaşamlarını sürdürebilmeleri için demokratik bir anayasaya ihtiyaçları olacak, özgürlükçü bir siyasi partiler yasasına ihtiyacı olacak, kendilerini var edebilecekleri bir seçim yasasına ihtiyaçları olacak. Her zaman iktidardaki olanakları 20 yıldır kullandıkları olanakların muhalefetteyken kullanılamayacağını görecekler."

Politika