CHP'nin aday krizi yaşadığı İzmir'de il başkanının genel merkezi terk ettiği iddia edildi

CHP'nin aday krizi yaşadığı İzmir'de il başkanının genel merkezi terk ettiği iddia edildi
CHP'de kritik MYK İzmir belediye başkan adayını belirlemek için toplandı. Karşıyaka Belediye Başkanı, Cemil Tugay'ın adı öne çıkmıştı ancak iddiaya göre zor bir pazarlık süreci işliyor. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun CHP Genel Merkezi'ni terk ettiği iddia edildi.

CHP'de kritik MYK İzmir belediye başkan adayını belirlemek için toplandı. Karşıyaka Belediye Başkanı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Cemil Tugay CHP Genel Merkezi’ne gelerek CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştü.

15:00’te başlayan MYK’da Tugay’ın adaylığının netleşmesine kesin gözüyle bakılırken son karar PM’de yapılacak oylama sonrasında netleşecek.

Toplantıda İzmir’in ilçeleri için de adayların belirlenmesi ve parti meclisi toplantısı sonrası kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Toplantıda ayrıca İzmir dışında da bazı bölgelerden adayların da belirlenebileceği belirtiliyordu.

"Örgütlerin fikrini dinleyen yok"

Ancak bugün beklenen aday duyurusu yapılmayabilir.

İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal'ın iddiasına göre, aday kriz haline geldi ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Genel Merkezi’ni terk etti.

Kartal şunları kaydetti: "Aslanoğlu’nun ‘Örgütlerin fikrini dinleyen yok. Böyle olmayacağı söylenmişti’ dediği öğrenildi. Kavganın sebebi: ‘İzmir sizinse, Çankaya bizim’

Özgür Özel ekibi İzmir konusunda tartışmalara sebep olan bir adayla masaya oturduğu için pazarlıktan güçlü çıkamıyor."

İzmir adayının bugün açıklanmaması durumunda Cemil Tugay’ın adaylığının zora gireceğini kaydeden Kartal "️CHP’de ‘Ankara-İstanbul-Manisa-Malatya-İzmir denklemi’nde kavgayı bitirecek formül olarak Tunç Soyer görünüyor!" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem