CHP'nin eski genel sekreteri Önder Sav: 'Kılıçdaroğlu'nun görevde kalıcı olmak istemesi seçmenin güven duygusunu azaltmıştır'

CHP'nin eski genel sekreteri Önder Sav: 'Kılıçdaroğlu'nun görevde kalıcı olmak istemesi seçmenin güven duygusunu azaltmıştır'
CHP içindeki tartışmalara dair konuşan CHP'nin eski genel sekreteri Önder Sav, "CHP Genel Başkanı’nın görevde kalıcı olmak istemesi ve bunda ısrar etmesi seçmenin güven duygusunu azaltmıştır" yorumunu yaptı.

CHP'nin eski genel sekreteri Önder Sav, CHP içindeki tartışmalar ve seçim sonuçlarına parti yönetiminin verdiği tepki hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Cumhuriyet'ten Işık Kansu'ya konuşan Önder Sav, "Bir genel başkanın cumhurbaşkanı adayı olması çok doğaldır. Ancak, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 2018'de Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı adayı olduğunda NTV'deki bir açıklamasında, bir genel başkanın cumhurbaşkanı adayı olmasının yanlışlığına değinmişti" dedi ve şöyle devam etti:

'Şaşkınlık ve tutarsızlık izlenimi yarattı'

"Son seçimde, 'Bir partinin genel başkanı cumhurbaşkanı olmamalı' sözünü unuttu ve kendisi aday olunca toplumda doğal olarak bir şaşkınlık ve tutarsızlık izlenimi yarattı. Yanlış ve hayalperest, olanaksız vaatlerde bulunuldu. Eğer Sayın Kılıçdaroğlu başarılı olsaydı, zafer kazanmış bir komutan gibi algılanacaktı. Seçim kaybetmesi üzerine kendisinin eleştirilmesinde de şaşılacak ve etik olmayan bir yön yoktur."

'Hayal kırıklığına sürüklemiş ve bir umutsuzluk doğurmuştur'

"10. yenilgisini almış olmasına rağmen CHP Genel Başkanı'nın görevde kalıcı olmak istemesi ve bunda ısrar etmesi seçmenin güven duygusunu azaltmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresi ve bir kısım anket firmaları tarafından yanıltılmasından doğan bu sonuç, başarıya susamış olan örgütümüzü ve seçmeni çok üzmüş, hayal kırıklığına sürüklemiş ve bir umutsuzluk doğurmuştur."

'Parti boşlukta kalmaz'

2000-2010 yılları arasında CHP Genel Sekreteri olarak görev yapan Önder Sav, partideki genel başkanlık tartışmalarına da değindi. Sav, konuya ilişkin, "Geçmişte Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Deniz Baykal, Hikmet Çetin ve Altan Öymen, genel başkanlığı boşalttıklarında parti boşlukta mı kaldı? Sayın Kılıçdaroğlu genel başkan olduğunda parti boşlukta mıydı? Parti boşlukta kalmaz" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Politika