CHP'nin İstanbul kararı: Adalet Mitingi'ne dönüşecek, 6'lı masaya çağrı yapılacak

CHP'nin İstanbul kararı: Adalet Mitingi'ne dönüşecek, 6'lı masaya çağrı yapılacak
CHP MYK toplantısında, İstanbul'da yapılacak mitingin 'Adalet Mitingi'ne dönüşmesi ve geniş katılım sağlanması kararı alındı. 6’lı masada yer alan partilere de çağrı yapılacak.

MAHMUT AYDIN


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun üç davadan aldığı ceza sonrası kurmaylarını İstanbul’da topladı. Merkez Yönetim Kurulu olağanüstü toplantı halindeyken milletvekilleriyle de ayrı bir toplantı yapıldı. Toplantılarda önümüzdeki süreçte eylem de dahil nasıl bir yöntem izleneceği konuşuldu.

Kılıçdaroğlu, 21 Mayıs’ta Bursa’da yapılması planlanan mitingin İstanbul’da gerçekleştirilmesi kararını anlattı.

MYK toplantısında, bu mitingin bir 'Adalet Mitingi'ne dönüşmesi ve geniş katılım sağlanması için çalışma yürütülmesi kararı alındı. Ayrıca 6’lı masada yer alan partilere de çağrı yapılacak.

Parti yöneticileri, hukuksuzluk ve adaletsizliğe dikkati çeken yöntemler kullanacak. Konuya ilişkin açıklamalarda ise “AKP’nin eline koz verecek” ifadelerden kaçınılacak.

KAFTANCIOĞLU İÇİN ANAYASA MAHKEMESİNE GİDİLECEK

Toplantıda, Kaftancıoğlu hakkında alınan karara karşı Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru sürecinin dikkatle takip edilmesi ve diğer parti seçmenleri ile CHP seçmenlerini karşı karşıya getirecek adımlar atmaktan kaçınılması kararı da alındı.

KILIÇDAROĞLU EYLEM YAPABİLİR

CHP MYK toplantısında ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun kişisel bir eylem yapabileceği de ele alındı. Kılıçdaroğlu'nun bunun zamanlamasının ve nasıl yapılacağının iyice değerlendirilmesi gerektiğini söylediği ifade edildi.

Politika