CHP'nin İzmit'teki ön seçimi sonuçlandı, aday Fatma Kaplan Hürriyet oldu

CHP'nin İzmit'teki ön seçimi sonuçlandı, aday Fatma Kaplan Hürriyet oldu
İzmit'te ön seçime giden CHP'nin İzmit Belediye Başkan adayı mevcut Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet oldu.

İzmit'te 4 ismin yarıştığı ön seçimde Fatma Kaplan Hürriyet, 3 bin 726 oyun 2 bin 54'ünü alarak aday seçildi.

CHP'nin bugün İzmit Belediye Başkan adayını belirlemek üzere gerçekleştirdiği ve 4 ismin yarıştığı ön seçimde 7 bin 348 üyeden, 3 bin 726'sı oy kullandı.

Fatma Kaplan Hürriyet, Emre Andız, Hakan Tanta ve Hüseyin Erol'un aday olduğu ön seçimde, Hürriyet 2054 oy ile en fazla oyu alarak yeniden CHP'nin İzmit Belediye Başkan adayı oldu.

Fatma Kaplan Hürriyet kimdir?

fatma-kaplan-hurriyet.png

20 Mart 1982'de Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde doğan Hürriyet 2004 yılında Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Hürriyet 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan milletvekili genel seçimlerinde Kocaeli milletvekili seçildi.

25. dönem meclis çalışmalarında TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunda yer aldı. 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerinde CHP tarafından birinci sıradan Kocaeli milletvekili adayı gösterildi ve seçildi. 26. dönem meclis çalışmalarında TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi seçildi. Ayrıca Anayasa Komisyonunda yer aldı.

24 Haziran seçimleri öncesinde 14 CHP'li milletvekili ile mecliste grup kurabilmesi için İYİ Parti'ye geçti. 10 Mayıs 2018'de yapılan açıklamayla Cumhuriyet Halk Partisi'ne geri döndü. 2018 Türkiye genel seçimlerinde Kocaeli birinci sıradan aday gösterilen Hürriyet, üçüncü dönemde de TBMM'ye girdi. 27. dönemde de 26. dönemde olduğu gibi TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi olarak seçildi.

Fatma Kaplan Hürriyet, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP'nin adayı olarak İzmit Belediye Başkanı seçildi. (Kısa Dalga)

Gündem