'CHP'nin kalesi'nde il başkanından istifa: Milletvekili aday adayı olacak

'CHP'nin kalesi'nde il başkanından istifa: Milletvekili aday adayı olacak
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, beş yıldır sürdürdüğü görevinden istifa ederek milletvekili aday adaylığını duyurdu.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, bugün CHP İzmir İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanları, CHP İzmir milletvekilleri ve partililer katıldı.

Yücel, 7 Ocak 2018'de il başkanı olduğunu belirterek partideki görevlerinden bahsetti. CHP'li yönetici, AKP iktidarının son bulma aşamasına geldiğini ifade etti.

'Mimarı Kılıçdaroğlu'

Yücel, şöyle devam etti: "Bugün AKP iktidarının son bulmasını samimiyetle ve inanarak konuşabiliyorsak bunun mimarı, genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Her son aynı zamanda yeni bir başlangıçtır. Bizim bir unvana, mevkiye, makama ya da titre ihtiyacımız yok. CHP üyesi olmak, zaten bize en büyük sorumluluğu yüklüyor. Şahsi ikbal ya da çıkar beklemeden, bir dava adamı anlayışıyla ve şiarıyla... İşte bizim davamız, Cumhuriyet davasıdır, demokrasi davasıdır, aydınlanma davasıdır."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de şunları söyledi: "Bundan sonrası için iyi yolculuklar diliyorum. Bahsettiği dava hepimizin davası. Biz, o davanın neferleriyiz. Özgürlük, ekmek, adalet, Cumhuriyet devrimleri, demokrasi davası. Biz, o davanın bekçileriyiz, nöbetçileriyiz. Nöbet yerleri değişebiliyor. Yoldaşlık hukuku, yoldaşlık değişmiyor. Yoldaşlığımız bitmeyecek. Nöbet yerleri değişse de aydınlık Türkiye davası devam ettikçe yoldaşlığımız devam edecek. Başarılar diliyorum. Yolumuz hiç ayrılmayacak. Yolu açık olsun. Yolumuz uzun. Başaracağımıza, her bir vatandaşımızın hak ettiği refah seviyesine ulaşacağımıza inanıyorum." (ANKA)

Politika