CHP'nin tüzük kurultayı ertelenecek mi?

CHP'nin tüzük kurultayı ertelenecek mi?
CHP, Tüzük Kurultayı'nı yerel seçimler nedeniyle eylül ayına bırakmıştı. Parti kulislerinde “kurultayın ertelenebileceği” iddiaları sıkça konuşulmaya başlandı.

Kısa Dalga - CHP’nin belirlediği takvime göre Tüzük Kurultayı, Sivas Kongresi’nin yıldönümü olan 4 Eylül’de Sivas’ta başlayacak ve daha sonra Ankara’da partinin kuruluş yıldönümü olan 9 Eylül’ü de kapsayacak şekilde devam edecek.

Tüzük Kurultayı’nın planlandığı gibi 4-9 Eylül tarihleri arasında yapılması için hazırlıklar sürerken, parti örgütlerinden, tüzük kurultayının yapılmaması veya ertelenmesi talepleri geldiği belirtiliyor.

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın'ın haberine göre kurultayın ertelenmesi veya dar kapsamlı tüzük değişikliği seçeneklerinin tartışılmasının nedeni olaraksa, parti örgütlerinin tüzük kurultayına sıcak bakmaması gösteriliyor.

'Tüzük kurultayına harcayacağımız enerjiyi, sokağa inip çalışmaya harcayalım, diyenler var'

Bazı parti yöneticileri de tüzük kurultayının zamanlaması ve gerekliliği konusunda çekinceler dile getiriyorlar. Bir parti yöneticisi şunları söylüyor:

“31 Mart yerel seçimlerinde büyük başarı sağladık. İktidara ilk kez bu kadar yakınız. Durum böyleyken, örgütlerimizde, delegelerimiz arasında, 'Bu kadar başarılı olduğumuz bir dönemde tüzük değişikliği üzerinden iç tartışmaların ön plana çıkması partiyi geriye götürür' görüşünde olanlar var. Ya da tüzük kurultayına harcayacağımız enerjiyi, sokağa inip çalışmaya harcayalım, diyenler var.” (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem