CIA'den Putin'in sağlık durumuyla ilgili açıklama: Bir kanıtımız yok

CIA'den Putin'in sağlık durumuyla ilgili açıklama: Bir kanıtımız yok
CIA Direktörü William Burns, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hasta olduğuna dair dedikoduları yalanladı. Bu konuda bir kanıtları bulunmadığını söyleyen Burns, "Fazlasıyla sağlıklı görünüyor" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hasta olduğuna dair iddialar, CIA Direktörü William Burns tarafından yalanlandı. Burns, Putin'in "fazlasıyla sağlıklı" olduğunu söyledi.

Ukrayna savaşının başından bu yana, bu sene 70 yaşına girecek olan Putin'in sağlığının kötü durumda olduğu öne sürülüyordu. Rusya Devlet Başkanı'nın yüzünün şiştiği, ağır bir tedavi gördüğü, Parkinson veya kanser gibi bir hastalığa yakalanmış olabileceği iddia ediliyordu.

CIA Direktörü Burns ise bu iddialara dair herhangi bir istihbarat almadıklarını söyledi. Aspen Güvenlik Forumu'nda konuşan Burns, Putin'in sağlığının kötü olduğuna dair herhangi bir kanıt bulunmadığını belirterek, "Putin'in sağlığı konusunda çok fazla dedikodu var ve bildiğimiz kadarıyla, fazlasıyla sağlıklı görünüyor" dedi.

Rusça konuşan ve Putin'in iktidarının ilk yıllarında ABD'nin Rusya Büyükelçiliği'ni yapmış olan Burns, Putin'in bir lider olarak "öfke, hırs ve güvensizliğin çok yanıcı bir karışımına" sahip olduğunu öne sürdü. "İnsan ruhunun iyi taraflarına pek inanmıyor" diyen Burns, "Kendisinin kaderinin, Rusya'nın büyük bir güç olarak yeniden tesis etmek olduğuna inanmış" ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Dünya