Çiğdem Mater cezaevinden yazdı: Memleket fotoğrafında, yıldız haritası hukuktan daha ikna edici

Çiğdem Mater cezaevinden yazdı: Memleket fotoğrafında, yıldız haritası hukuktan daha ikna edici
Cezaevinden bir yazı kaleme alan Çiğdem Mater, "Hukukçulara mı sorayım ne zaman çıkacağımızı, yoksa adalete mi güveneyim? Memleket fotoğrafında, bence, yıldız haritası daha ikna edici, daha emin" dedi.

Gezi Parkı Davası kapsamında verilen 18 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Çiğdem Mater, cezaevinden avukatları aracılığıyla bir yazı kaleme aldı. BirGün'deki "Hukuka değil yıldız haritasına sığınmak" başlıklı yazısında Dilan Polat'ın astroluğuna tahliye tarihini sormasına eleştirenlere yanıt veren Mater, "Aynı şeyi ben de yaptım, ben de bu içine düştüğümüz saçma ve tuhaf durumu astrologlara sordum. Hatta, önümüz yeni yıl, 2024 için yeniden soracağım. Neden saçma? Daha iyi bir öneriniz var mı? Mesela hukukçulara mı sorayım ne zaman çıkacağımızı, yoksa adalete mi güveneyim? Memleket fotoğrafında, bence, yıldız haritası daha ikna edici, daha emin" dedi.

'Koruması altında olduğumuzu' varsaydığımız anayasaya başvuralım'

AYM'nin Can Atalay kararının uygulanmamasına da değinen Mater, "Astrologlara sormayalım. Peki, doğru, “mantıklı” davranalım, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları olarak “koruması altında olduğumuzu” varsaydığımız anayasaya başvuralım, sistemli gidelim, Anayasa Mahkemesi’nde (AYM) bireysel başvuru hakkımızı kullanalım. Anayasa Mahkemesi “görevini” yapsın, “ihlal var, hapiste tutamazsın, derhal tahliye” desin (bkz. Can Atalay başvurusu). 13. Ağır Ceza Mahkemesi kararı uygulamak yerine Yargıtay’a göndersin, Yargıtay kendisiyle alakası olmayan dosyayı geri göndereceğine, usule uymamakla kalmasın, bir de üstüne, ihlal kararı veren AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunsun" dedi.

'Tamam, astroloğa sormayalım, hukuktan devam edelim çünkü yani adalet falan'

"Tamam, astroloğa sormayalım, hukuktan devam edelim çünkü yani adalet falan... İkinci defa AYM’ye gidilsin, AYM bir kez daha ihlal desin, 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne “bu seninle benim aramda, Yargıtay’la ilgisi yok” desin. 13. Ağır Ceza yine ateş topunu Yargıtay’a atsın (ben bu yazıyı yazarken henüz Yargıtay’dan ses yoktu.) (Kısa Dalga)

Gündem