Çiller'in yol arkadaşı konuştu: Akşener'in ağırlığı Çiller'i tahrik ediyor, amacı Akşener'i küçültmek

Çiller'in yol arkadaşı konuştu: Akşener'in ağırlığı Çiller'i tahrik ediyor, amacı Akşener'i küçültmek
Çiller'in yol arkadaşı, “Akşener'in varlığı ve siyasetteki ağırlığı Çiller'i tahrik ediyor. Onun da hedefi ve amacı Akşener'i küçültmek” dediğini aktardı.

Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV’de yayımlanan "Çiller'i ve Erdoğan'ı birleştiren hedef: Meral Akşener" başlıklı bugünkü yazısında, siyasete yeniden girmesi gündemde olan eski başbakanlardan Tansu Çiller’in bir yol arkadaşının anlattıklarını aktardı.

İsim vermeyen Saymaz, Çiller'in yol arkadaşının, “Akşener'in varlığı ve siyasetteki ağırlığı Çiller'i tahrik ediyor. Onun da hedefi ve amacı Akşener'i küçültmek” dediğini aktardı.

Saymaz’ın yazısında açıklamalarına yer verdiği eski yol arkadaşı, Çiller’in ruh halini şöyle ifade ediyor:

"Tereddütleri var. Bilhassa yaşı yönünden. Sosyal medya tepkilerinden endişe ediyor. 'Başarılı olur mu, olmaz mıyım" diye çekiniyor."

Çiller'in yol arkadaşı, Çiller'in söz konusu görüşmede söylediği şu sözleri de aktarıyor:

"Türkiye'nin merkez sağa ihtiyacı var. Türkiye kültürel olarak çok bölünmüş. Birleştirilmeli. Bana buz gibi rasyonel bir gerçeklikle söyle. Yanılmak istemiyorum. İyi bir hazırlık yaptım. Dünyayı takip ettim. Data biriktirdim. Çok iyi bir ekonomi programı hazırladım. Bunları söyleyeceğim platform arıyorum. Parti ihtiyaç haline geliyor. Görev yapma içgüdüsü bende ağır basıyor.” 

Çiller, arkadaşının, “Çok üzebilirler sizi. Erdoğan, Çiller'e parti kurduruyor' diyecekler. Bunları göze almak lazım. Bizim zamanımızda sosyal medya yoktu. Aydın Doğan medyası vardı, onunla savaşıyorduk. Şimdi ise sosyal medya ve trol orduları var. Gömüyorlar insanları. Hazırlıklı olmanız lazım” uyarısına “Zaten başladılar" diye yanıt verdi.

Yazının tamamı için tıklayın

Gündem