Çin ordusu, Tayvan yakınlarındaki 3 bölgede askeri tatbikata başladı

Çin ordusu, Tayvan yakınlarındaki 3 bölgede askeri tatbikata başladı
ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyaretinin ardından Çin ordusuna ait 21 savaş uçağının Tayvan hava savunmasının kontrol bölgesine girdiği ve Çin ordusunun Tayvan yakınlarındaki 3 askeri bölgede tatbikatlarına başladığı belirtiliyor.

Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Wu Qian, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Çin'in Tayvan'a gelişinin ardından, Çin ordusunun yüksek alarmda olduğunu ve karşı önlem olarak bir dizi hedefli askeri operasyon başlatıldığını açıkladı.

Bu açıklamanın ardından Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun Tayvan yakınlarındaki 3 bölgede askeri tatbikata başladığı belirtiliyor.

"21 SAVAŞ UÇAĞI TAYVAN HAVA SAHASINA GİRDİ"

Tayvan Savunma Bakanlığı, Çin ordusuna ait 21 savaş uçağının Tayvan hava savunmasının kontrol bölgesine girdiğini belirtti.

Sputnik'in haberine göre, açıklamada, bu uçakların 8 adet J-11 ve 10 adet J-16 jetlerinin yanı sıra, KJ-500 erken uyarı ve kontrol uçağı, Y-9 elektronik harp uçağı ve Y-8 elektronik istihbarat uçağı olduğu kaydedildi.

Tayvan’ın da durum kontrolü için hava devriyesini gönderdiği ve hava savunma füze sistemlerini savaşa hazır duruma getirdiği bildirildi.

Dünya