Çin, tarihin en büyük rüzgar türbinini inşa ediyor: Eyfel Kulesi büyüklüğünde

Çin, tarihin en büyük rüzgar türbinini inşa ediyor: Eyfel Kulesi büyüklüğünde
Tarihin açık ara en büyük rüzgar türbini için geri sayım başladı. Açık deniz rüzgar endüstrisi, Çinli bir üreticinin 22 MW'lık devasa rüzgar türbini planlarını açıklamasıyla ilginç bir hal alıyor.

Çin'in Ming Yang enerji şirketinin sözcüsü, rotor çapı 310 metreden fazla olan 22 megavatlık bir türbin inşa etmeyi planladıklarını söyledi.

Bu ölçülerin Paris'teki Eyfel Kulesi kadar yüksek olduğu ifade edildi.

Donanımhaber'in derlediği bilgilere göre; açık denizlere konuşlandırılan rüzgar türbinlerinin giderek daha da büyük olmasının nedeni ise bir alandan elde edilebilecek enerji miktarını artırmak.

Bir türbinden elde edilebilecek enerji miktarı büyük ölçüde türbinin süpürme alanına bağlı. Dolayısıyla süpürülen daire ne kadar büyük olursa, o kadar fazla enerji elde edilebiliyor. Konu daire ve alan olunca kanatlardaki bir metrelik büyüme bile son derece büyük etkiye sahip oluyor.

52 olimpik havuz büyüklüğünde

Halihazırda kurulu olan ve enerji üreten en büyük rüzgar türbini Goldwind’in GWH252-16MW türbini konumunda. Türbinin rotor çapı 252 metre ve yaklaşık olarak 50.000 metrekarelik bir süpürme alanına sahip. Bu sayılar 42.4 Olimpik yüzme havuzu anlamına geliyor.

MingYang'ın tayfuna dayanıklı MYSE 18.X-28X modeli ise 140 m'lik kanatlar kullanarak 66.052 metrekarelik (52,8 Olimpik yüzme havuzu) bir süpürme alanına sahip olacak. (Kısa Dalga)

Teknoloji