Çin ve İngiltere'de Omicron'un yeni alt türleri tespit edildi

Çin ve İngiltere'de Omicron'un yeni alt türleri tespit edildi
Koronavirüs salgınında tüm dünyanın normalleşmeye geçtiği bir dönemde, İngiltere ve Çin'den yeni varyant haberleri geliyor. İki ülkede de, Omicron varyantının yeni alt türlerinin saptandığı belirtildi.

Çin Komünist Partisi'nin İngilizce yayın organı Global Times, son dönemde vakaların yükseldiği Şanghay kentine 80 kilometre uzaklıktaki Suzhou kentindeki bir hastada yeni bir Omicron alt türü bulunduğunu yazdı. Yeni türün, Omicron'un BA.1.1 kolundan evrildiği belirtildi. Söz konusu hastanın, hafif semptomlar gösterdiği açıklandı. Uzmanlar, yeni saptanan alt türün Çin'in ve dünyanın diğer yerlerinde şu an patlak veren salgınlarda görülenden farklı olduğunu söyledi.

İngiltere'de de XE adı verilen yeni koronavirüs varyantı endişe yarattı. İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSCA), yeni varyantın, Omicron'un BA.1 and BA.2 suşlarının bileşiminden oluştuğunu duyurdu. Uzmanlar, 'rekombinant' olarak anılan bu tür varyantların sıradışı olmadığını ve genellikle 'hızla yok olduğunu' söyledi. Öte yandan, yeni varyantın öncekilere kıyasla daha bulaşıcı olup olmadığının bilinmediği de belirtildi. (Kısa Dalga)

Dünya