Cinayetlere çocukken başlamış: Kurbanlarının kalbini söken seri katil yakalandı

Cinayetlere çocukken başlamış: Kurbanlarının kalbini söken seri katil yakalandı
Meksika'da uyuşturucu karteli tetikçisi Michelle Angelica Pineda, FBI ve ABD sınır devriyelerinin gerçekleştirdiği ortak operasyonda yakalandı. 'La Chely' lakaplı Pineda'nın evinden yapılan aramalarda ise 13 bıçak, 1 pala 2 de insan kalbine ulaşıldı.

Meksika’nın ‘en zalim tetikçilerinden’ biri olduğu belirtilen 'La Chely’'lakaplı Michelle Angelica Pineda, ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), El Paso Polis Teşkilatı ve ABD sınır devriyelerinin gerçekleştirdiği ortak operasyon sonucunda yakalandı.

Geçen 15 Şubat günü bir otelde yakalanan Pineda’nın çocukluk yaşlarından bu yana birçok cinayette rol aldığı ve cinayetleri işlerken canavarca yöntemler kullandığından şüphe ediliyor.

FBI tarafından 16 Şubat günü yapılan açıklamada, Pineda’nın kurbanlarının bedenlerini ve kalplerini çıkardığına yönelik ifadeler yer aldığı ve cinayetleri canavarca hislerle işlediği belirtiliyor.

İşlediği cinayetler ve uyuşturucu kaçakçılığı sebebiyle ABD ve Meksika güvenlik güçleri tarafından uzun süredir aranan 22 yaşındaki Pineda’nın, ilk cinayetini 13 yaşındayken işlediği tahmin ediliyor. ‘Soğukkanlı bir katil’ olarak tanımlanan Pineda’nın ABD’ye yasa dışı şekilde geçmeden önce El Paso’nun karşısında bulunan sınır kenti Ciudad Juarez’de işlenen bir dizi cinayetin arkasındaki isim olduğu tahmin ediliyor.

İlk cinayeti 13 yaşında

Daily Star'ın haberine göre; Meksika’nın Chihuahua eyaletinin kuzey bölgesi savcısı Carlos Salas, yaptığı açıklamada Pineda’nın öldürme emirlerini halihazırda cezaevinde bulunan bir kartel üyesinden aldığının tespit edildiğini belirterek, “Elimizdeki verilere göre Pineda ilk cinayetini 13 yaşında işledi. Bu genç kadın, hem evinin içinde hem de dışında şiddetle çevrili olarak büyüdü ve kısa süre içinde ‘Artistas Assessino’ gibi yapılanmaların bir parçası haline geldi” şeklinde konuştu.

Michelle Angelica Pineda’nın üyesi olduğu çeteyle alakalı yapılan daha önceki operasyonlarda, çete üyesi olduğu iddia edilen 5 kişi yakalanmış ve Pineda polislerden kaçmayı başarmıştı. ABD’de yakalandıktan sonra Meksika’ya iade edilen Pineda, şimdi daha önce işlediği düşünülen 3 farklı cinayetten mahkeme karşısına çıkacağı günü beklerken gözaltında tutuluyor. (Kısa Dalga)

Dünya