Çin'de 'korona' firarları: iPhone'un fabrikasındaki işçiler, karantinadan kaçtı

Çin'de 'korona' firarları: iPhone'un fabrikasındaki işçiler, karantinadan kaçtı
Apple için iPhone telefonlarını üreten Foxconn adlı şirketin tesisinde, Çin'in geri kalanında uygulandığı gibi katı Covid kuralları yürürlükte. Yaklaşık 10 işçinin fabrikayı çevreleyen duvar ve çitleri aşarak tesisten kaçtı. Fabrikada kaç kişide Covid saptandığı ise bilinmiyor.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in "sıfır-Covid" politikasındaki ısrarı ve uygulanan katı tedbirler, bir süredir Çin halkı ve iş dünyası için hayatı zorlaştırdığı yönünden eleştiriliyordu.

Zhengzhou'daki üretim merkezi, dünyanın en büyük iPhone fabrikası. Apple CEO'su Tim Cook 2012 yılında tesisi ziyaret ederek çalışanlarla görüşmüştü.

BBC Türkçe'deki habere göre geçtiğimiz hafta Çin'in Henan bölgesinin merkezi olan Zhengzhou kentinde 167 Covid vakası görüldü. Bu sayı geçen haftaki vaka sayısının 97 fazlası.

10 milyon nüfuslu şehir söz konusu vakalar nedeniyle kısmi olarak karantina altına alındı. Apple için iPhone telefonlarını üreten Foxconn adlı şirketin tesisinde, Çin'in geri kalanında uygulandığı gibi katı Covid kuralları yürürlükte. Yaklaşık 10 işçinin fabrikayı çevreleyen duvar ve çitleri aşarak tesisten kaçtı. F abrikada kaç kişide Covid saptandığı ise bilinmiyor.

Financial Times'a konuşan Xia soyadlı 22 yaşındaki bir işçi, tesiste kaldıkları yatakhanelerde "tamamen kaos yaşandığını" söylüyor ve üretim tesisinden duvarı atlayarak kaçtıklarını anlatıyor.

Sağlık