Cinsel taciz suçlamasında bulunanlar 'sıra dışı' dedi: Savcılık cinsel organını inceleyecek

Cinsel taciz suçlamasında bulunanlar 'sıra dışı' dedi: Savcılık cinsel organını inceleyecek
Harvey Weinstein, Los Angeles'ta hakkında açılan cinsel taciz suçlamaları kapsamında mahkemeye çıktı. Savcılık, Weinstein’ı cinsel tacizle suçlayanların, ‘sıradışı bir cinsel organa ve testislere sahip olduğunu’ iddia etmesi nedeniyle Weinstein'in cinsel organının delil sayılacağını ve inceleneceğini açıkladı.

Aralarında Uma Thurman, Salma Hayek ve Gwyneth Paltrow gibi oyuncuların da bulunduğu 75’ten fazla kadının cinsel tacizle suçladığı film yapımcısı Harvey Weinstein, 2004-2013 yılları arasında Los Angeles’ta dört kadına cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla suçlandığı davada Los Angeles'ta hakim karşısına çıktı. Savcılık, California Valisi Gavin Newsom'un eşi Jennifer Siebel Newsom da dahil olmak üzere sekiz kadının Weinstein'ın iddia edilen suçları hakkında ifade vereceğini söyledi.

The Guardian'ın aktardığı habere göre, duruşma salonuna tekerlekli sandalye ile gelen Weinstein, rıza dışı herhangi bir cinsel ilişki iddiasını ve suçlamaları reddetti. Weinstein'ın savunma avukatı Mark Werksman yaptığı açılış konuşmasında, davadaki suçlayıcıların saldırıları "uydurduğunu" söyledi.

WEİNSTEİN'İN CİNSEL ORGANI İNCELENECEK

Duruşmanın savcısı Paul Thompson ise Los Angeles Superior’da yaptığı açılış konuşmasında, Weinstein'in cinsel organının delil sayılacağını ve inceleneceğini açıkladı. Yapılan açıklama, Weinstein’ı cinsel tacizle suçlayanların, ‘sıradışı bir cinsel organa ve testislere sahip olduğunu’ iddia etmesinin ardından geldi. Savcılık, iddiaların doğruluğunu kanıtlamak için bu yönteme başvurduklarını belirtti.

Weinstein, Los Angeles'taki tüm suçlamalardan suçlu bulunursa 140 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

Dünya