CNN'den iddialı manşet: Eylülde ABD ekonomisinde değişiklik olabilir

CNN'den iddialı manşet: Eylülde ABD ekonomisinde değişiklik olabilir
ABD ekonomisindeki son veriler yatırımcı­ların Fed’in faiz oranlarını ne zaman düşürmeye başlaya­bileceğine dair tahminlerini artırmalarına yol açtı

Kısa Dalga - Eylül ayında ABD eko­nomisinde büyük bir değişiklikler bekleniyor. Wall Street’in eylül ayında faiz indirimi beklentisi, bir günde yüzde 73’ten yüzde 93’e çıktı. CNN iddialı bir manşet attı: “Eylül ayında ABD ekonomisinde büyük bir değişiklik olabilir.”
Dünya gazetesinden Emre Ergül'ün haberine göre ABD'de geçen perşembe günü açıklanan veriler, tüketi­ci fiyatlarının mayıs ayına göre yüzde 0.1 düştüğünü gösterdi. Yıllık bazda da enflasyon, mayıs ayındaki yüzde 3.3 seviyesin­den geçen ay yüzde 3’e geriledi.

Yatırımcı­ların Fed’in faiz oranlarını ne zaman düşürmeye başlaya­bileceğine dair tahminlerini artırmalarına yol açtı. CME FedWatch Tool’a göre, Wall Street’in eylül ayında faiz in­dirimi beklentisi, önceki gün­kü yüzde 73 seviyesinden yüz­de 93’e yükseldi.

BNP Paribas ekonomist­leri de haziran enflasyonu ve istihdam verilerini öne süre­rek, temel senaryosunu “Ey­lülde faiz indirimi olacak” di­ye güncelledi.

CNN’e göre, BNP Paribas ekonomistleri 2024’te iki çeyrek puanlık in­dirim bekliyor. Haberinde “Yüksek borçlanma faizlerin­den kurtulmak isteyen Ame­rikalıların daha fazla bekle­mesi gerekmeyebilir” diyen CNN, ABD’de açık­lanan tüketici fiyatlarıyla ilgi­li verilere dikkat çekti.

CNN, analiz haberinde Fed Başkanı Jerome Powell’a dik­kat çekti: “Fed'in ikili bir görevi var: Fiyatları sabit tutmak ve iş­sizlik seviyelerini düşük tut­mak. Merkez Bankası, inatçı enflasyonu dizginlemek için 2022'de faiz oranlarını artır­maya başladı ve geçen tem­muzdan bu yana faiz oranla­rını mevcut 23 yılın en yük­sek seviyesinde sabit tuttu.


Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Ekonomi