Çocuğu ölen vegan ömür boyu hapis cezası

Çocuğu ölen vegan ömür boyu hapis cezası
ABD'de 18 aylık erkek çocuğu yetersiz belenmeden ölen vegan bir kadına müebbet hapis cezası verildi.

ABD'nin Florida eyaletinde, küçük yaştaki oğlunun yetersiz beslenmeden kaynaklı ölümü nedeniyle "cinayetten" hüküm giyen vegan bir kadın, çıkarıldığı mahkemece ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. euronews Türkçe'nin aktardığına göre, ailesi gibi katı bir vegan diyeti uygulayan 38 yaşındaki Sheila O'Leary isimli kadın, haziran ayında altı suçtan hüküm giymişti.

Ezra O'Leary'nin ölümüyle ilgili olarak yöneltilen suçlar birinci derecede cinayet, ağırlaştırılmış çocuk istismarı, ağırlaştırılmış adam öldürme, çocuk istismarı ve iki kez çocuk ihmali suçlarıydı. Florida'daki Lee Bölge Mahkemesi'nde görülen davada annenin cezası daha önce dört kez ertelenmişti. Eşi Ryan Patrick O'Leary de hapiste tutuluyor ve aynı suçlamalardan yargılanmayı bekliyor.

Müfettişler, ailenin sadece çiğ meyve ve sebze yediğini, ancak çiftin yürümeye başlayan çocuğun anne sütüyle beslendiğini söylediğini belirtti. Polis raporunda ise 18 aylık erkek çocuğun 8 kilo ağırlığında ve hayatını kaybettiği Eylül 2019'da da yedi aylık bir bebek büyüklüğünde olduğu yer aldı.

Soruşturma heyeti Cape Coral kasabasında yaşatan vegan çiftin 3 ve 5 yaşlarında iki çocuğunun daha olduğunu ve onların da yetersiz beslendiğinin belirlendiğini bildirdi.

Mahkeme kayıtlarına göre Virginia'da daha önce yaşanan benzer bir yetersiz beslenme vakasında bir başka çocuk biyolojik babasına teslim edilmişti.

Dünya