Çocuk dergisindeki "kafa kesme" görseline MEB'den tek cümlelik yanıt

Çocuk dergisindeki "kafa kesme" görseline MEB'den tek cümlelik yanıt
Diyanet Sen'in kafa kesme görseli kullandığı çocuk dergisiyle ilgili soru önergelerine tek cümleyle yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Selçuk,"Bu konuda, bakanlığımız görev, yetki ve sorumluluk alanlarına giren herhangi bir husus bulunmamaktadır” dedi.

Diyanet ve vakıf hizmet kolunda yetkili sendika olan Memur-Sen’e bağlı Diyanet-Sen'in çocuk dergisinde  “idam, kafa kesme” sahnelerinin resmedildiği görsele yer verilmesi tepki çekmişti. 

Cumhuriyet gazetesinden Mustafa Çakır'ın haberine göre, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergeleri verdiler. CHP’li Kaya, “Diyanet-Sen Çocuk dergisinin dağıtımı yasaklanacak mıdır? Çocuklarımızın zihinsel ve ruhsal gelişimini bozan dergiyi çıkartan Diyanet-Sen yöneticileri hakkında yasal işlem başlatılacak mıdır? Dağıtımı yapılan Diyanet-Sen Çocuk dergisi toplatılacak mıdır?” sorularını yöneltmişti. HDP’li Güzel de Selçuk’un yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, şu sorulara yanıt istemişti: 

“Memur-Sen’e bağlı Diyanet-Sen’in çıkarmaya başladığı çocuk dergisinde kullanılan savaş, idam ve kafa kesme görselleri bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir? Söz konusu görsellerin kullanıldığı dergi hangi yaş aralığına hitap etmektedir? Kullanılan görseller çocuklar için pedogojik açıdan uygun mudur? Uygun değilse birçok uzman tarafından pedagojik açıdan son derece sakıncalı bulunan dergiyi çıkaranlar hakkında herhangi bir idari soruşturma başlatılacak mıdır? Söz konusu derginin yayınını durdurmak için herhangi bir girişimde bulunacak mısınız?”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise tüm bu sorulara tek bir cümle ile yanıt vermekle yetindi. Konu hakkında hiçbir yorumda bulunmayan Selçuk, “Soru önergesinde belirtilen konuda, bakanlığımız görev, yetki ve sorumluluk alanlarına giren herhangi bir husus bulunmamaktadır” dedi. 

Gündem