Çocuk kavgası muhtarı öldürdü: 'Şikayetini geri çekmedi...'

Çocuk kavgası muhtarı öldürdü: 'Şikayetini geri çekmedi...'
Tokat'ın Erbaa ilçesinde mahalle muhtarı Dursun Keleş'i tabanca ile öldüren zanlı Hüseyin N., muhtarın çocuk kavgasından sonra kendisi hakkındaki şikayetini geri çekmediği için öldürdüğünü söyledi.

Erbaa ilçesine 18 kilometre uzaklıktaki Tanoba beldesinde dün saat 19.30 sıralarında muhtar Dursun Keleş öldürüldü.

Duran Keleş ve Hüseyin N. arasında Karaağaç İlkokulu'nda okuyan çocuklarının yaklaşık 1 ay önce okulda kavga etmesi nedeniyle husumet oluştuğu, muhtar Keleş'in kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle Hüseyin N.'den şikayetçi olduğu belirtildi. Daha önce de benzer suçlardan ceza alan Hüseyin N.'nin, muhtardan şikayetinden vazgeçmesini istediği ancak muhtarın bu talebi kabul etmediği ifade edildi.

DHA'nin haberine göre Fevzi Paşa Mahallesi muhtarı Keleş, sahibi olduğu berber dükkanı önünde tekstil işçisi Hüseyin N. ile yeniden tartıştı. Daha sonra çay ocağına giden ikilinin tartışması burada da sürdü. Tartışma sırasında Hüseyin N. yanındaki tabancayı çekip, Duran Keleş'e 5 el ateş etti. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ambulansla Erbaa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Keleş, kurtarılamadı.

muhtar-tokat.jpeg
Öldürülen muhtar Dursun Keleş

Çocuk kavgası...

Muhtarı vurduktan sonra kaçan Hüseyin N. Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından ormanda yakalandı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından Hüseyin N., bugün yoğun güvenlik önlemleriyle adliyeye sevk edildi. Sevk sırasında Hüseyin N.'ye çelik yelek giydirildi.

Daha önce hakaret ve 2 de basit yaralamadan suç kaydı bulunan Hüseyin N.'nin jandarmadaki ifadesinde, çocukların kavgası nedeniyle husumetli olduğu muhtarla kendisi hakkındaki şikayetini geri çekmediği için tartıştıklarını belirterek, "Muhtar hakaret ettiğimi iddia ederek benden şikayetçi olmuştu. Şikayetini geri çekmesini istedim. Bu sebeple tartıştık. Tartışma sırasında küfürleşme yaşandı. Tabancayı çıkarıp ateş ettim" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem