Çocuk ve kadınlara dilencilik yaptıran çeteye operasyon: 30 gözaltı

Çocuk ve kadınlara dilencilik yaptıran çeteye operasyon: 30 gözaltı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, metro, metrobüs, trafik ışıkları ve turistlerin yoğun olduğu bölgelerde Adana'dan getirilen kadın ve çocukları dilendirdiği tespit edilen çeteye operasyon düzenledi. Zeytinburnu'da düzenlenen operasyonda 30 şüpheli yakalanırken, 12 çocuk kurtarıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, kentin kalabalık noktalarında kadın ve çocukların dilendirilmesine yönelik çalışmalarda, Zeytinburnu'nda bir adres belirledi. Buraya yapılan operasyonda, 30 şüpheli yakalandı. Dilendirildiği anlaşılan 12 çocuk kurtarıldı. Söz konusu adreslerde yapılan aramalarda 2 bin 500 lirası metal olmak üzere toplam 7 bin 100 TL, çok sayıda telefon, örgüt lideri olduğu belirtilen A.Y. adına düzenlenmiş hesaba 120 bin lira yatırıldığına dair banka dekontları ele geçirildi.

Yakalanan şüphelilerden 23'ü ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 8 şüphelinin ise soruşturmalarının devam ettiği öğrenildi. Kurtarılan 12 çocuktan 9'u Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı yurtlara yerleştirildi, 3 çocuk ise ailelerine teslim edildi. (ANKA)

Gündem