İstanbul Bağcılar'da 'yalıtılmış odada seri çocuk tecavüzü' dehşeti

İstanbul Bağcılar'da 'yalıtılmış odada seri çocuk tecavüzü' dehşeti
Bağcılarda su satışı yapan bir kişinin yıllar boyu, bir çok çocuğa cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. İddiaya göre, iş yerinin arka bölmesine yalıtım yapan adam, çocukları da tehdit etti. Yapılan baskında çok sayıda çocuğun görüntüsü ele geçirilirken, sucunun cinsel istismarda bulunduğu çocuklardan birinin felç geçirdiği öğrenildi.

Daha önce bir çocuğa yönelik cinsel istismar nedeniyle yargılanan ve delil yetersizliğinden serbest bırakılan Metin Şenay isimli 60 yaşındaki bir kişinin yıllarca, onlarca çocuğa tecavüz ettiği ve çocukların görüntülerini çektiği ortaya çıktı.

Seyhan Avşar'ın halktv.com.tr'deki haberine göre, olay, 24 Mayıs 2023 günü Bağcılar'da henüz ilkokula giden 12 yaşındaki M.Y.'nin, ders saatleri sona ermesine rağmen evine dönmeyişi ile ortaya çıktı.

Aile, saatlerce çocuklarını ararken, şikayet üzerine emniyet güçleri dakika dakika çevredeki kameraları incelemeye aldı. Saat 12.40 sıralarında okuldan çıkan M.Y.'nin, mahallenin sucusu Şenay'ın aracına bindiği tespit edildi. Olay yerine giden polis, Metin Şenay'ın iş yerinin arka bölmesindeki odanın duvarlarının "çığlık seslerini yalıtması için" süngerlerle kaplandığını gördü.

"Yüzlerce yıl hapis cezası istendi"

Gözaltına alınan ve tutuklanan Metin Şenay'ın soruşturmasını Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttü. Şenay'ın, mahalleden başka çocuklara da cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı.
Metin Şenay'ın iş yerinde ele geçirilen bazı görüntülerin 2011 ve 2021 yılları arasına ait olduğu öğrenildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame başsavcılık, Şenay'ın dört çocuğa karşın "Cebir, tehdit ve hile kullanarak, silahla ve cinsel amaçla çocuğu hürriyetinden yoksun bırakma", "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "Müstehcen yayınların üretiminde çocukların kullanılması" suçlarından yüzyılı aşkın hapis cezası istedi. (Kısa Dalga)

Gündem