Çocuklarının gözü önünde katledilmişti: Fail Ziya Pirdal'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

Çocuklarının gözü önünde katledilmişti: Fail Ziya Pirdal'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi
Çocuklarının gözü önünde katledilen Özlem Pirdal davasında fail Ziya Pirdal'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

ESRA TOKAT


Düzce’de 17 Şubat 2020’de Ziya Pirdal aldatma bahanesini öne sürerek eşi Özlem Pirdal'ı biri 10 aylık biri 2.5 yaşında olan çocuklarının gözleri önünde öldürdü. Olay sonrası kaçan Ziya Pirdal, yakalanıp gözaltına alındı.

Ziya Pardal, polise verdiği ilk ifadesinde eşinin kendisini aldattığını iddia etmiş ve "Eşimi öldürdüğüm için pişman değilim. Çocukların benden olmadığını düşünüyorum” demişti. Düzce 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada ise Pirdal mahkemede bu ifadelerini hatırlamadığını söylemiş ve psikolojisinin bozuk olduğunu iddia ederek emniyette kullandığı ifadelerin aksine pişman olduğunu belirtmişti. Öte yandan fail Pirdal'ın ceza ehliyetinin tam olduğu da adli tıp raporuyla tespit edilmişti.

'Cinayetin canavarca hisle işlendiği kanaatindeyiz'

26 Mayıs'ta görülen karar duruşmasında söz alan Özlem Pirdal'ın ailesinin avukatı Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği'nden Hande Günoğdu, "Biz cinayetin canavarca hisle işlendiği kanaatindeyiz. Bu cinayetin işlenmesi konusunda sanığın bu kararı alması için herhangi bir neden olduğuna dair yargılımı boyunca bir delil elde edilmedi. Sanık sadece içime doğdu, öldürdüm gibi beyanda bulundu. Bunun dışında bir beyanı olmadı. Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme fiillerinde sanık bunu kendi duygu durumu nedeniyle öldürme için öldürme eylemini gerçekleştirir. Bu eylemden sanık haz almaktadır. Sanık olayı anlatırken ifadelerinde seçtiği kelimeler eylemi canavarca hisle işlediğini gösterir. Bir insan canını ortadan kaldırılmasından duyulan zevk ile işlendiğini gösterir. Bu sebeple bu nitelikli halin de uygulanmasını talep ederiz" dedi.

İndirim uygulanmadı

Ardından mahkeme kararını verdi ve Ziya Pirdal'a eşe karşı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ayrıca cezada herhangi bir indirim uygulanmadı. Karar şöyle:

"Sanık Ziya Pirdal'ın maktül Özlem Pirdal'a karşı eşe karşı kasten öldürme suçunu işlediği sabit olduğundan, eylemine uyan TCK’nın 82/1-d maddesi gereğince suçun işleniş biçimi, suçta kullanılan araç, suçun işlendiği zaman ve yer, suç konusunun önemi, sanığın kastı göz önünde bulundurularak sanığın AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI İLE CEZALANDIRILMASINA mütalaaya uygun oybirliği ile verilen karar açıkça okunup usulen tefhim edildi."

Özel Haber