Çorlu davasında takipsizlik kararına itiraz reddedildi: Yeni delil yok

Çorlu davasında takipsizlik kararına itiraz reddedildi: Yeni delil yok
Çorlu 1. Sulh Ceza Hâkimliği, Çorlu tren katliamıyla ilgili TCDD üst düzey yöneticileri hakkında verilen takipsizlik kararına itirazı “Yeni delil yok” diyerek reddetti.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinin Sarılar köyü yakınlarında 8 Temmuz 2018’de meydana gelen, 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 300’den fazla kişinin yaralandığı tren katliamının görüldüğü davada sona yaklaşıldı.

Yakınlarını kaybeden aileler, geçen yıl eylül ayında, yargı önüne çıkartılmayan şüphelilerin isimlerini mahkemeye bildirmiş, mahkeme ise bu isimlerle ilgili Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbarda bulunmuştu. Bu ihbarın ardından 1’nci Bölge Müdürlüğü’nde görev yapan dokuz kamu görevlisi hakkında, 3 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Sanık sayısının 13’e çıktığı bu kararda Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) genel müdürleri ve üst düzey yetkilileri ile ilgili ise takipsizlik kararı verilmişti.

Dosyadaki tüm delillerin ve bilirkişi raporlarının üst düzey yetkilileri işaret ettiğini ifade eden aileler, takipsizlik kararına itiraz etti.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, itiraz değerlendiren Çorlu 1. Sulh Ceza Hâkimliği, talebi reddetti. Kararda “Yeni bir delil olarak nitelendirilecek hususun olmadığı” belirtildi.

“Adalete olan inancımızı yitirdik”

Çorlu tren katliamında 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz, kararı “Üst düzey yetkililerin de yargılanmasını talep etmiştik ancak bu talebimiz mahkemece reddedildi. Bu karanlık günlerde 25 kişinin ölümüne sebep olan insanlar hakkında takipsizlik kararı veriliyor. Adalete olan inancımızı yitirdik” sözleriyle değerlendirdi. (Kısa Dalga)

Gündem