Çorlu Davası'nda ailelerden protesto: Sanık koltukları hala boş

Çorlu Davası'nda ailelerden protesto: Sanık koltukları hala boş
Çorlu'da ihmaller sonucu meydana gelen ve 25 kişinin yaşamını yitirdiği 'tren kazası' davasında, bir sonraki duruşmanın tarihi 5 Ekim 2022 olarak belirlendi.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, 8 Temmuz 2018 tarihinde 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 300’den fazla kişinin yaralandığı 'tren kazası'na ilişkin dava yine ertelendi. bir sonraki duruşmanın tarihi 5 Ekim 2022 olarak belirlendi.

AİLELER SALONU TERK ETTİ

Çorlu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen 10'uncu duruşmada, iddianamenin hazırlanmamasına tepki gösteren aileler salonu terk etti.

Serhat Şahin'in babası Hüseyin Şahin, "4 yıl geçti ama hala sanık koltukları boş. Suçlu olmayana ceza verirken kolay veriyorsunuz, asıl suçlulara ceza vermek için ne bekliyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Mısra Öz ise "Adaleti bekliyoruz. Talepleri reddediyorsunuz. Savcılığın iddianameyi geciktirmesinin sebebi bize karşı tutumunuzdur. Çorlu için adalet bekliyoruz" dedi.

ZEHRA BİLGİN'İN FERYADI: KATLEDİLMİŞ ÇOCUĞUMUN PANTOLONU BU...

zehrabilgin.jpg

Kızı 14 yaşındaki Bihter'i, iki kız kardeşini ve 5 aylık yeğenini kaybeden Zehra Bilgin, adliyede feryat ederek, "Alın bakın, 14 yaşındaki çocuğumun, katledilmiş çocuğumun pantolonu bu. 14 yaşında bir çocuğun kanı var bunda. Evladımın üzerinden çıkan kanları. Ben bununla yaşıyorum" dedi.

Mehmet Öz, "Bu davanın uzamasına anlam veremiyorum. İstenen kişiler 2 saatte yargı önüne çıkarılıyor. Sürecin hızlandırılması için yapılması gereken ne varsa sesimizi yükselteceğiz. Bu facianın sorumlusu AK Parti'dir. Bu yargılamanın uzamasının nedeni de AK Parti'dir" dedi.

'AVUKAT CAN ATALAY'IN KATILMASININ ÖNÜNDE ENGEL YOK'

Duruşmada söz alan Avukat Evren İşler ise Gezi Davası'nda hapis cezası verilen avukat Can Atalay'ın SEGBİS üzerinden bağlanmasını talep etti. İşler, "Dilekçemizde detaylı olarak yazmıştık, meslektaşımız Av. Can Atalay Silivri Cezaevinde tutuklu. Kendisi tutuklu, hükümlü değil. Avukatlık kanunu uyarınca kendisinin avukatlık yapmasının önünde bir engel yok" dedi.

İşler'in talebi reddedildi.

KİMLER YARGILANIYOR?

Davada, kusurlu bulunan Demiryolu Bakım Müdürü Turgut Kurt, Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, Hat Bakım ve Onarım Memuru Celaleddin Çabuk ile yıllık umumi muayene raporunda imzası bulunan Köprüler Şefi Çetin Yıldırım, 'taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olmak suçundan ikişer yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. (Kısa Dalga)

Gündem